Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst és sertéshúst. Add hozzá a reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az őrölt paprikát, köményt, borsot, sót és szódabikarbónát.
A szódabikarbóna lazábbá teszi a húst. Fontos a jó minőségű, friss darált hús.
Öntsd hozzá a vizet, és alaposan gyúrd össze a keveréket, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés segít, hogy a fűszerek átjárják a húst és a massza jobban összeálljon. Minél tovább pihenteted, annál jobb.
A pihentetett húskeverékből formázz egyenletes, körülbelül 8-10 cm hosszú és 2 cm átmérőjű rudakat.
Nedves kézzel könnyebb formázni a rudakat, és így simábbak is lesznek.
Melegíts fel egy grillt, grillserpenyőt vagy nagy serpenyőt közepes-magas hőfokon. Kend meg a felületét olajjal.
A megfelelően felhevített felület biztosítja, hogy a cevapcici szépen megpiruljon, és ne ragadjon le.
Süsd a cevapciciket oldalanként 3-4 percig, amíg minden oldaluk szép aranybarnára nem pirul, és a belsejük átsül.
Ne süsd túl a cevapciciket, mert akkor kiszáradnak. A belsejüknek szaftosnak kell maradnia.
Tálald a cevapciciket friss kenyérrel, ajvárral (paprikakrém), hagymakarikákkal és sült burgonyával.
Kínálj mellé kajmakot (tejfölös krémsajt) és friss, apróra vágott hagymát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.