Ceviche Chileno tálalva lime-lével és avokádóval

Ceviche Chileno

A Ceviche Chileno a chilei konyha egyik legismertebb étke, amely a friss tengeri halakra épül, lime-lével marinálva. A hagyományos hozzávalók közé tartozik az édesburgonya, az avokádó és a kukorica, amelyek mindegyike hozzájárul a ceviche gazdag és harmonikus ízvilágához.

Előkészület 40 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss tengeri hal (pl. tőkehal vagy sügér)
5 ek. Friss lime-lé
3 ek. Friss citromlé
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
2 db Friss paradicsom
100 g Főtt kukorica
1 db Főtt édesburgonya
1 tk. Tökmag
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd apró kockákra, és tedd egy tálba. Öntsd rá a lime és citrom levét.

    Friss halat válassz, hogy a ceviche tiszta és friss legyen.

    2

    Add hozzá a finomra vágott hagymát, a felkockázott paradicsomot, és az apróra vágott koriandert.

    A koriander és a paradicsom egyensúlyt ad a ceviche ízének.

    3

    A chilit vágd apróra, és keverd a tálba a többi hozzávalóval.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, hogy a ceviche csípőssége megfelelő legyen.

    4

    Főzd meg a kukoricát és az édesburgonyát. Az édesburgonyát kis kockákra vágva tálald a ceviche mellé.

    Az édesburgonya édes íze csodálatosan ellensúlyozza a ceviche friss savanykás ízét.

    5

    Tálalás előtt adj hozzá az avokádót, és tálald egy tálba. Szórd meg egy kis tökmaggal a friss ízért.

    Az avokádó krémessége jól kiegészíti a ceviche friss halait.