Ceviche Costarricense tálalva lime-lével és avokádóval

Ceviche Costarricense

A Ceviche Costarricense a Costa Rica-i konyha egyik hagyományos étke, amely a friss tengeri halakra épít, lime-lével marinálva. A friss hozzávalók, mint a koriander, paradicsom, édesburgonya és kukorica gazdagítják az ételt, miközben könnyű és friss élményt adnak.

Előkészület 40 perc
Elkészítés N/A
Teljes 40 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss tengeri hal (pl. tőkehal vagy sügér)
6 ek. Friss lime-lé
3 ek. Friss citromlé
1 db Vöröshagyma
2 ek. Friss koriander
2 db Paradicsom
100 g Főtt kukorica
1 db Főtt édesburgonya
1 tk. Tökmag
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd apró kockákra, és tedd egy tálba. Öntsd rá a lime és citrom levét.

    A hal legyen nagyon friss, hogy a ceviche íze tiszta legyen.

    2

    Add hozzá a felaprított hagymát, paradicsomot és koriandert.

    A koriander friss, zöld íze remekül kiegészíti a hal ízét.

    3

    A chilit apróra vágva keverd hozzá a többi hozzávalóhoz.

    A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod.

    4

    A főtt kukoricát és édesburgonyát készítsd elő, és tálald a ceviche mellé.

    A főtt kukorica és édesburgonya finom, édes ízt ad a cevichének.

    5

    Tálald a ceviche-t avokádóval, és szórd meg egy kevés tökmaggal.

    Az avokádó krémessége és a tökmag textúrája jól kiegészítik az ételt.