Ceviche de Pescado Blanco tálalva lime-lével és avokádóval

Ceviche de Pescado Blanco

A Ceviche de Pescado Blanco egy klasszikus mexikói étel, mely a friss halakat lime-lével marinálja, így kiemelve a tengeri ízeket. A sós és csípős elemek keveredése egy frissítő ételt alkot, amit avokádóval és tökmaggal tálalnak, hogy még gazdagabbá váljon az ízélmény.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehér halfilé (pl. tengeri sügér, hal)
5 ek. Friss lime-lé
2 ek. Friss citromlé
1 db Hagyma
2 ek. Friss koriander
2 db Friss paradicsom
1 csipet Sós víz
1 db Avokádó
1 tk. Tökmag
1 db Friss chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd apró kockákra, és tedd egy tálba. Öntsd rá a lime és citrom levét.

    Friss halat válassz, hogy elkerüld a fagyasztott hal ízét.

    2

    Add hozzá a finomra vágott hagymát, a felkockázott paradicsomot, és az apróra vágott koriandert.

    A koriander frissessége kifejezetten jól illik a ceviche ízéhez.

    3

    A chilit vágd apróra, és keverd a tálba a többi hozzávalóval.

    Ne habozz egy kicsit több chilit használni, ha szereted a csípősebbet!

    4

    Hagyd állni a tálat a hűtőben 30-60 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pihen, annál ízesebb lesz, de 30 perc után is finom.

    5

    Tálalás előtt adj hozzá az avokádót, és tálald egy tálba. Szórd meg egy kis tökmaggal a friss ízért.

    Az avokádó krémes textúrája nagyszerűen kiegészíti a ceviche frissességét.