Chai lattés parfé tálalva

Chai lattés parfé

A chai latté parfé a chai fűszerek világát hozza el a desszertek közé, egyedülálló kombinációval, amely meleg, fűszeres ízeket kínál egy hűsítő, krémes édesség formájában. A chai latté, ami eredetileg India hagyományos teája, egyre népszerűbbé vált a világ minden táján, és most már sokféle ételben és desszertben is megtalálható. Ez a parfé ideális választás téli napokra, amikor valami fűszeres és édes édességre vágysz, ami a chai latté ízét hozza el a desszert világába.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
2 ek. Chai fűszerkeverék
1 cs. Vaníliás cukor
1 rúd Friss fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A tejszín zsírtartalma legalább 30% legyen, hogy a parfé krémes legyen.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és krémes lesz. Ez segít elkerülni a csomósodást.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátát, és ha ujjaddal húzol egy vonalat rajta, a vonal nem folyik össze.

    4

    A chai fűszerkeveréket egy kis tálban keverd el 2 evőkanál forró vízzel, hogy sima, csomómentes masszát kapj. Ezt a masszát öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el.

    A chai fűszerkeverék helyett használhatsz chai teát is. Ebben az esetben a teát forrázd le kevés vízzel, és hagyd állni 5 percig, majd szűrd le és add a krémhez.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűréssel biztosítod, hogy a parfé sima és krémes legyen.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A parfé hűtése alatt időnként keverd meg, hogy ne képződjön jégkristály a tetején.

    7

    Tálalás előtt friss fahéjjal díszítsd a parfait-t, amely extra aromát és ízt ad az édességnek.

    A parfét tálalhatod kekszmorzsával, csokoládészósszal vagy friss gyümölcsökkel is.