Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A tejszín zsírtartalma legalább 30% legyen, hogy a parfé krémes legyen.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgákat a cukorral addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és krémes lesz. Ez segít elkerülni a csomósodást.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátát, és ha ujjaddal húzol egy vonalat rajta, a vonal nem folyik össze.
A chai fűszerkeveréket egy kis tálban keverd el 2 evőkanál forró vízzel, hogy sima, csomómentes masszát kapj. Ezt a masszát öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el.
A chai fűszerkeverék helyett használhatsz chai teát is. Ebben az esetben a teát forrázd le kevés vízzel, és hagyd állni 5 percig, majd szűrd le és add a krémhez.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűréssel biztosítod, hogy a parfé sima és krémes legyen.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A parfé hűtése alatt időnként keverd meg, hogy ne képződjön jégkristály a tetején.
Tálalás előtt friss fahéjjal díszítsd a parfait-t, amely extra aromát és ízt ad az édességnek.
A parfét tálalhatod kekszmorzsával, csokoládészósszal vagy friss gyümölcsökkel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.