A sárgarépát és a paprikát hámozd meg, majd vágd apró kockákra.
A sárgarépát finomra is reszelheted, ha gyorsabb elkészítést szeretnél.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket, amíg üvegesednek.
A hagyma pirításakor ne hagyd, hogy megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a sárgarépát és a paprikát, majd folytasd a pirítást még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha gyorsabban szeretnéd megpuhítani a zöldségeket, egy kevés víz hozzáadásával párolhatod őket.
A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd fel, és tedd a serpenyőbe. Add hozzá a fehér káposztát is.
A paradicsomok levét is érdemes hozzáadni, hogy szaftosabb legyen az étel.
Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprika porral. Ha szereted a csípőset, akkor adj hozzá aprított chilit is.
A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebbet használj.
Főzd további 10 percig, amíg minden zöldség megpuhul és az ízek összeérnek.
Ha szeretnéd, akkor egy kevés vízzel hígíthatod a chakalaka szószát.
Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.
Ez az étel nagyon jól illik rizzsel vagy akár kenyérrel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.