Chakalaka sárgarépával, tálalva friss fűszerekkel

Chakalaka sárgarépával

A chakalaka egy népszerű étel Dél-Afrikában, amely gyakran szerepel köretként vagy főételként is. A fűszeres zöldségek, mint a paprika, sárgarépa és paradicsom, mind fontos szerepet játszanak a chakalaka gazdag ízvilágában. Az étel sokféleképpen variálható, és bármilyen zöldséggel elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
1 db Hagyma
1 db Piros paprika
2 gerezd Fokhagyma
3 db Paradicsom
200 g Fehér káposzta
1 csipet Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika por
2 ek. Olívaolaj
1 db Chili (opcionális)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és a paprikát hámozd meg, majd vágd apró kockákra.

    A sárgarépát finomra is reszelheted, ha gyorsabb elkészítést szeretnél.

    2

    A hagymát és a fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd őket, amíg üvegesednek.

    A hagyma pirításakor ne hagyd, hogy megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a sárgarépát és a paprikát, majd folytasd a pirítást még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha gyorsabban szeretnéd megpuhítani a zöldségeket, egy kevés víz hozzáadásával párolhatod őket.

    4

    A paradicsomokat hámozd meg, majd vágd fel, és tedd a serpenyőbe. Add hozzá a fehér káposztát is.

    A paradicsomok levét is érdemes hozzáadni, hogy szaftosabb legyen az étel.

    5

    Fűszerezd sóval, borssal, köménnyel és paprika porral. Ha szereted a csípőset, akkor adj hozzá aprított chilit is.

    A chili mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha enyhébb ízt szeretnél, kevesebbet használj.

    6

    Főzd további 10 percig, amíg minden zöldség megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, akkor egy kevés vízzel hígíthatod a chakalaka szószát.

    7

    Tálald melegen, köretként vagy önálló ételként.

    Ez az étel nagyon jól illik rizzsel vagy akár kenyérrel is.