Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. A paradicsomokat hámozd meg, és kockázd fel.
A paradicsom hámozásához vágj egy X-et a héjába, dobd forrásban lévő vízbe 30 másodpercre, majd jeges vízbe. A héja könnyen lehúzható lesz.
Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a csirkecombokat mindkét oldalukon aranybarnára. Ezután tedd félre őket.
A csirkecombokat alaposan szárítsd le papírtörlővel, mielőtt a serpenyőbe teszed, így jobban megpirulnak.
A serpenyőben dinszteld meg a vöröshagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát és a paprikát, és pirítsd további 2-3 percig.
Ha nincs friss paprika, használhatsz egy kevés paprikakrémet is.
Add hozzá a paradicsomot, és főzd 10-15 percig, amíg sűrű szósz keletkezik. Ízesítsd sóval, borssal, paprikaporral és őrölt köménnyel.
Ha nincs friss paradicsom, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Helyezd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és keverd össze a szósszal. Fedd le, és főzd alacsony lángon 30 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy csirkealaplét.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, petrezselyemmel és bazsalikommal. Friss kenyérrel vagy rizzsel kínáld.
A koriander, petrezselyem és bazsalikom helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például kaprot vagy mentát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.