Chakhokhbili grúz csirkeragu tálalva

Chakhokhbili (grúz csirkeragu)

A Chakhokhbili, Grúzia egyik legnépszerűbb hagyományos étele, a vidéki grúz konyhából származik. Az étel eredetileg fácánból készült, de mára a csirke vált a legelterjedtebb alapanyaggá. A gazdag paradicsomos szósz és a friss fűszernövények teszik különlegessé ezt az ételt, amelyet gyakran friss kenyérrel vagy rizzsel fogyasztanak. A Chakhokhbili tökéletes választás, ha egy különleges, mégis könnyen elkészíthető ételt szeretnél az asztalra varázsolni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkecomb (bőr és csont nélkül)
500 g Paradicsom
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
20 g Friss koriander
15 g Petrezselyem
10 g Friss bazsalikom
30 g Vaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Paprika por
0.5 tk. Őrölt kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a paprikát. A paradicsomokat hámozd meg, és kockázd fel.

    A paradicsom hámozásához vágj egy X-et a héjába, dobd forrásban lévő vízbe 30 másodpercre, majd jeges vízbe. A héja könnyen lehúzható lesz.

    2

    Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne a csirkecombokat mindkét oldalukon aranybarnára. Ezután tedd félre őket.

    A csirkecombokat alaposan szárítsd le papírtörlővel, mielőtt a serpenyőbe teszed, így jobban megpirulnak.

    3

    A serpenyőben dinszteld meg a vöröshagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát és a paprikát, és pirítsd további 2-3 percig.

    Ha nincs friss paprika, használhatsz egy kevés paprikakrémet is.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, és főzd 10-15 percig, amíg sűrű szósz keletkezik. Ízesítsd sóval, borssal, paprikaporral és őrölt köménnyel.

    Ha nincs friss paradicsom, használhatsz konzerv paradicsomot is.

    5

    Helyezd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe, és keverd össze a szósszal. Fedd le, és főzd alacsony lángon 30 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet vagy csirkealaplét.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, petrezselyemmel és bazsalikommal. Friss kenyérrel vagy rizzsel kínáld.

    A koriander, petrezselyem és bazsalikom helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például kaprot vagy mentát.