A chana dal-t áztasd be vízben 4-6 órára, majd öblítsd le és szűrd le.
A chana dal hosszú áztatása elengedhetetlen a megfelelő textúra eléréséhez.
A hagymát, fokhagymát, zöld chilit és koriandert apróra vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg egy kevés olajon.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
A megpirított hagymát és fűszereket add hozzá a megáztatott chana dalhoz. Formázz kis golyókat a tésztából, és süsd őket aranybarnára forró olajban.
A tésztának elég sűrűnek kell lennie ahhoz, hogy ne essen szét sütés közben.
Süsd a vada-kat forró olajban 3-4 percig, amíg ropogósak nem lesznek.
Ha az olaj túl alacsony hőmérsékletű, a vada-k megszívják az olajat.
Miután elkészültek, szedd ki a Chana Dal Vada-kat, és tedd papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek az olajról.
A papírtörlő segít, hogy az olaj ne áztassa el a vada-t, és megőrzi a ropogós textúrát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.