Cháo csirke tálalva tojással, csirkedarabokkal és korianderrel díszítve

Cháo csirkével

A Cháo csirke egy tradicionális vietnami étel, amelyet a családok szívesen fogyasztanak reggelire, vagy mint egy gazdag ebédet. Az étel alapja a szaftos csirkehús és a rizses alaplé, amit a tojás és a friss koriander díszít. A vietnami konyhában a friss fűszerek és a gazdag levesek központi szerepet játszanak, és a Cháo csirke tökéletes példája ennek. A levesnek különleges aromája van, amit a gyömbér és fokhagyma ad, míg a rizs és a tojás gazdagítja az ételt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
200 g Jázmin rizs
1.5 l Víz
1 db Hagyma
3 db Fokhagyma
3 cm Ginger
500 ml Hal alaplé
2 db Tojás
2 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg egy nagy fazékban a vízben, hogy előálljon a csirkeleves alapja. Ezt követően vedd ki a csirkét, és vágd kisebb darabokra.

    A csirkehús főzését érdemes lassú tűzön végezni, hogy a hús ne keményedjen meg, hanem szaftos maradjon.

    2

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, majd tedd őket a fazékba a csirke alapléhez. Közepes hőmérsékleten főzd 5-7 percig.

    A gyömbér hozzáadása egy különleges frissítő ízt ad a levesnek.

    3

    Add hozzá a jázmin rizst, a hal alaplevet, és főzd a levest körülbelül 20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha a rizs túl ragacsos, adj hozzá egy kis vízet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.

    4

    A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg és szeleteld fel.

    A főtt tojás nemcsak ízt ad, hanem textúrában is segít egyensúlyozni a leves sűrűségét.

    5

    A levest tálald a csirkedarabokkal, a szeletelt tojással, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és a lime szintén jól illik hozzá, ha van kedved hozzáadni.