A csirkehúst főzd meg egy nagy fazékban a vízben, hogy előálljon a csirkeleves alapja. Ezt követően vedd ki a csirkét, és vágd kisebb darabokra.
A csirkehús főzését érdemes lassú tűzön végezni, hogy a hús ne keményedjen meg, hanem szaftos maradjon.
A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, majd tedd őket a fazékba a csirke alapléhez. Közepes hőmérsékleten főzd 5-7 percig.
A gyömbér hozzáadása egy különleges frissítő ízt ad a levesnek.
Add hozzá a jázmin rizst, a hal alaplevet, és főzd a levest körülbelül 20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ha a rizs túl ragacsos, adj hozzá egy kis vízet, hogy a leves ne legyen túl sűrű.
A tojásokat főzd keményre, majd hámozd meg és szeleteld fel.
A főtt tojás nemcsak ízt ad, hanem textúrában is segít egyensúlyozni a leves sűrűségét.
A levest tálald a csirkedarabokkal, a szeletelt tojással, és friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és a lime szintén jól illik hozzá, ha van kedved hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.