Cháo hallal, fehér rizs, hal és friss koriander tálalva

Cháo hallal

A Cháo Hallal egy tradicionális vietnami étel, amelyet hal, rizs és zöldségek kombinációjával készítenek. Az étel gazdag, ínycsiklandó, és friss, aromás fűszerekkel van fűszerezve, mint például gyömbér és koriander. Eredetileg vietnami reggeliként szolgálták, de ma már bármely étkezéshez tökéletes választás. A leves könnyű, de tápláló, és a hal íze a főszereplő, amelyet a rizs és a friss koriander kiegészít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér rizs
300 g Hal (pl. tilápia vagy ponty)
1 l Víz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd tedd félre.

    A rizst mindig öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és a leves állaga ne legyen túl sűrű.

    2

    A halat mosd meg, és ha szükséges, vágd kisebb darabokra. Tedd félre.

    Bármilyen fehér húsú halat használhatsz, mint például tilápia vagy ponty, mivel ezek könnyen megfőnek.

    3

    A vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért apróra vágd.

    A gyömbér frissessége igazán kiemeli a leves ízét, így ne hagyd ki!

    4

    Egy nagy lábasban forrald fel a vizet, és add hozzá a rizst, a hagymát, fokhagymát és gyömbért. Főzd közepes lángon 15 percig.

    A rizst akkor add hozzá a vízhez, amikor már felforrt, így jobban kioldódnak az ízek.

    5

    Add hozzá a halat, és főzd tovább 10-15 percig, amíg a hal teljesen átsül, és a leves krémes állagot kap.

    Ha a hal darabosra szétfő, az még gazdagabbá teszi a leves textúráját.

    6

    Ízesítsd sóval, borssal, és egy kevés citromlével.

    A citromlé frissességet ad a levesnek, és kiemeli a hal ízét.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A koriander friss aromája csodálatosan passzol a leveshez, és még színesebbé varázsolja.