Egy nagy tálban keverd össze a rizslisztet, a búzalisztet, a cukrot, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen oszljon el.
Adj hozzá langyos vizet és vaníliakivonatot, majd keverd össze, amíg egy homogén, lágy tésztát kapsz.
A vizet lassan adagold, hogy a tészta ne legyen túl híg. A vaníliakivonat opcionális, de kellemes aromát ad a fánkoknak.
Takard le a tésztát és hagyd pihenni 15 percig.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a folyadékot, így a tészta könnyebben kezelhető lesz.
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, majd lapítsd ki őket kézzel.
Lisztezett felületen könnyebb a tésztát formázni.
Helyezz egy-egy kanál adzuki babpürét a közepükre, majd formázz belőlük golyókat, ügyelve arra, hogy a töltelék teljesen zárva legyen.
A töltelék mennyisége ne legyen túl sok, hogy a golyókat könnyen le lehessen zárni. Ügyelj arra, hogy a töltelék ne kerüljön a tészta külső felületére.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben kb. 170°C-ra.
Használj hőmérőt az olaj hőmérsékletének ellenőrzésére. Ha nincs hőmérőd, dobd az olajba egy kis darab tésztát. Ha lassan barnul, akkor megfelelő a hőmérséklet.
Süsd a fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirulnak, majd helyezd papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Ne süss túl sok fánkot egyszerre, mert az lehűti az olajat. Ha a fánkok túl gyorsan barnulnak, csökkentsd a hőmérsékletet.
Még melegen szórd meg porcukorral, majd tálald.
A porcukor jobban tapad a meleg fánkokra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.