Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a sót, szójaszószt és citromhéjat. Alaposan keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.
A tojásokat ne verjük túl erősen, hogy a chawanmushi finom, selymes állagot kapjon.
A dashi alaplevet forraljuk fel, majd lassan adjuk hozzá a tojásos keverékhez, folyamatosan kevergetve.
A dashi alaplé íze alapvetően meghatározza az étel ízét, ezért fontos, hogy friss alaplevet használjunk.
A gombát és a rákot apró darabokra vágjuk, majd egyenletesen elosztjuk a chawanmushi tálak alján.
A gomba és a rák opcionális, de mindkettő extra ízt ad az ételhez. Ha vegetáriánus változatot szeretnénk, hagyjuk ki a rákot.
A tojásos keveréket óvatosan öntsük a tálakba, ügyelve arra, hogy a tálak ne teljenek túl, és hagyjuk egy kis helyet a gőzöléshez.
Hogy elkerüljük a levegőbuborékokat, öntsük a keveréket egy szűrőn keresztül a tálakba.
A tálakat lefedve helyezzük egy gőzölő kosárba, és gőzöljük 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul és selymesen krémes állagú lesz.
Ne hagyjuk a chawanmushit túl sokáig a gőz felett, mert akkor túlságosan kemény lesz.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük, és a tetejére még egy kis reszelt citromhéjat adunk.
A koriander frissítő íze és a citromhéj fokozza az étel aromáit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.