Chawanmushi citromhéjjal

Chawanmushi Citromhéjjal

A Chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran tálalnak különleges alkalmakra, például ünnepekkor vagy családi összejöveteleken. Az étel selymes textúrája és gazdag íze a friss tojásos keveréknek, valamint a hozzáadott fűszereknek köszönhető. A citromhéj egy frissítő aromát ad az ételnek, ami tökéletes egyensúlyt biztosít a gazdag alap ízeivel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 ml Dashi alaplé
1 csipet
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Citromhéj
50 g Gomba
50 g Rák (opcionális)
1 ág Cilantro (friss koriander)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a sót, szójaszószt és citromhéjat. Alaposan keverjük össze, hogy sima tésztát kapjunk.

    A tojásokat ne verjük túl erősen, hogy a chawanmushi finom, selymes állagot kapjon.

    2

    A dashi alaplevet forraljuk fel, majd lassan adjuk hozzá a tojásos keverékhez, folyamatosan kevergetve.

    A dashi alaplé íze alapvetően meghatározza az étel ízét, ezért fontos, hogy friss alaplevet használjunk.

    3

    A gombát és a rákot apró darabokra vágjuk, majd egyenletesen elosztjuk a chawanmushi tálak alján.

    A gomba és a rák opcionális, de mindkettő extra ízt ad az ételhez. Ha vegetáriánus változatot szeretnénk, hagyjuk ki a rákot.

    4

    A tojásos keveréket óvatosan öntsük a tálakba, ügyelve arra, hogy a tálak ne teljenek túl, és hagyjuk egy kis helyet a gőzöléshez.

    Hogy elkerüljük a levegőbuborékokat, öntsük a keveréket egy szűrőn keresztül a tálakba.

    5

    A tálakat lefedve helyezzük egy gőzölő kosárba, és gőzöljük 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul és selymesen krémes állagú lesz.

    Ne hagyjuk a chawanmushit túl sokáig a gőz felett, mert akkor túlságosan kemény lesz.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük, és a tetejére még egy kis reszelt citromhéjat adunk.

    A koriander frissítő íze és a citromhéj fokozza az étel aromáit.