Chawanmushi garnélarákkal, tojásos leves, garnélarákokkal és tavaszi hagymával tálalva

Chawanmushi garnélarákkal

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet az országban már évszázadok óta fogyasztanak. A különleges tojásos leves egyedülálló, krémes állagú, és az ételek közül az egyik legfinomabb párolt étel. Az eredeti változatban gyakran található gomba, tofu és csirkehús, de a garnélarák hozzáadása egy különleges változatot kínál. Az ételt gyakran tálalják éttermekben, de otthon is könnyen elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
150 g Garnélarák
500 ml Dashi alaplé
2 ek. Soja szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 csipet
1 csipet Friss bors
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Száraz fehérbor
1 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, és egy serpenyőben egy kevés olajon pirítsd meg, amíg rózsaszínűvé válik. Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert túl kemény lehet.

    A garnélarákokat gyorsan pirítsd, hogy megőrizzék szaftosságukat. Ha túl sokáig hagyod őket, szárazak lesznek.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd öntsd hozzá a dashi alaplét, szójaszószt, a fokhagymát és a borot, és keverd jól össze.

    A tojásokat lassan verd fel, hogy ne keletkezzenek túl sok buborékok, így a végén sima, krémes állagot kapsz.

    3

    Szűrd le a tojásos keveréket, hogy eltávolítsd a felesleges habokat és egyenletes legyen.

    Szűrés közben egy finom szűrőt használj, hogy a keverék tökéletesen sima legyen.

    4

    A keveréket öntsd bele kis tálkákba (chawanmushi tálakba), és tedd a tálkákat egy nagyobb lábasba, amelyben víz van, hogy párolni tudd őket.

    A tálkákat párolva kell főzni, hogy a tojásos keverék ne váljon túl sűrűvé. A víz szintje ne érje el a tálak tetejét!

    5

    Párold a tálakat alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a keverék megszilárdul, de még selymes marad.

    Ne hagyd túl sokáig a párolóedényben, hogy a chawanmushi ne legyen túlfőzve. Ellenőrizheted, hogy kész van-e, ha a tűt vagy egy fogpiszkálót belehelyezve tisztán jön ki.

    6

    Miután kész, tedd a főtt garnélarákokat a chawanmushi tetejére, és díszítsd friss tavaszi hagymával és szezámmaggal.

    A tavaszi hagyma frissességet ad a desszertnek, és a szezámmag segít kiemelni az ízeket.