Chawanmushi lime-mal tálalva, szezámmaggal és friss zöldhagymával

Chawanmushi lime-mal

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet tojásból és különböző hozzávalókból, például gombából, garnélarákból és húsokból készítenek. A lime hozzáadása egy frissítő savasságot ad az ételhez, míg a shiitake gomba mélyíti az ízeket. A gőzöléses főzés kiemeli az étel puhaságát és krémes textúráját. A lime-mal tálalt chawanmushi egy különleges változata ennek a japán klasszikusnak, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető otthon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 db Tojás
250 ml Hal alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime
50 g Shiitake gomba
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a lime héját reszeljük le, majd a levét is kinyomjuk.

    A lime frissessége és savassága különleges ízt ad a chawanmushinak, és jól kiegészíti a gomba umami ízét.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a lime levét. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.

    Ha sima állagot szeretnél, szűrd át a keveréket egy finom szitán, hogy eltávolítsd a habokat.

    3

    A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.

    A hozzávalókat egyenletesen oszd el, hogy minden falat tartalmazzon gombát és friss zöldhagymát.

    4

    Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    A gőzölés fontos, hogy az étel puha és lágy maradjon, így ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkát.

    5

    Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés lime héjat reszelhetsz a tetejére, hogy extra friss ízt adjon.

    A lime frissessége és a szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez.