A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a lime héját reszeljük le, majd a levét is kinyomjuk.
A lime frissessége és savassága különleges ízt ad a chawanmushinak, és jól kiegészíti a gomba umami ízét.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a lime levét. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.
Ha sima állagot szeretnél, szűrd át a keveréket egy finom szitán, hogy eltávolítsd a habokat.
A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.
A hozzávalókat egyenletesen oszd el, hogy minden falat tartalmazzon gombát és friss zöldhagymát.
Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
A gőzölés fontos, hogy az étel puha és lágy maradjon, így ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkát.
Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és egy kevés lime héjat reszelhetsz a tetejére, hogy extra friss ízt adjon.
A lime frissessége és a szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.