Először készítsük el a dashi alaplevet. Ha kész a leves, hagyjuk egy kicsit lehűlni.
A dashi elkészítéséhez használhatsz por alapú változatot is, de friss alaplé mindig finomabb ízt ad.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a mirint, szójaszószt és a sót. Keverjük alaposan össze.
Ne verjük túl erősen a tojásokat, hogy ne keletkezzenek légbuborékok, amelyek megzavarhatják a chawanmushi állagát.
A dashi alaplevet lassan öntsük a tojásos keverékhez, és keverjük át. Szűrjük le egy szitán, hogy eltávolítsuk a felesleges darabokat.
A szitálás segít abban, hogy a chawanmushi sima és selymes legyen, mentes a nagyobb daraboktól.
A gombát és a rákokat vágjuk apróbb darabokra. Töltsük őket egy-egy chawanmushi tálba.
Ha nem találsz friss rákot, használhatsz előfőzött garnélát is.
Öntsük a tojásos keveréket a tálakba a gombák és rákok fölé. Fedjük le a tálakat alufóliával vagy fedővel.
A tálak fedése segít abban, hogy a pára ne szökjön el, és a chawanmushi finom, lágy állagú legyen.
Gőzöljük a tálakat 20-25 percig. A chawanmushinak selymes, de nem folyós állagúnak kell lennie.
A gőzölés során ügyelj arra, hogy a víz ne érje el a tálakat, mert az rontaná az étel állagát.
Amikor elkészült, vegyük le a tálakról a fóliát, és tálalás előtt szórjuk meg egy kevés friss zöldhagymával.
A zöldhagyma frissessége szép kontrasztot ad az ételnek, és remek ízt is biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.