A shiitake gombát vágd vékony szeletekre, és tedd félre.
A gomba friss állapotában a legjobb, de a szárított shiitake gomba is tökéletes, ha előre beáztatjuk.
A tojásokat verjük fel egy tálban, majd szűrjük át egy finom szűrőn, hogy eltávolítsuk a nagyobb darabokat.
A tojásokat alaposan fel kell verni, hogy sima, légies állagot kapjunk.
A dashi alaplevet, soya szószt, mirint, sót és borsot keverd össze, és melegítsd fel egy lábasban, de ne forrald fel.
A dashi alaplé adja meg az étel ízét, így fontos, hogy friss és gazdag legyen.
Miután a leves felmelegedett, lassan öntsd hozzá a tojásos keveréket, folyamatosan kevergetve.
Ne öntsd egyszerre a tojást, hanem fokozatosan, hogy ne keletkezzenek légbuborékok.
A keveréket öntsd szét kis tálkákba (chawanmushi tálkákba), és a tetejére helyezd a shiitake gombaszeleteket.
A tálkák ne legyenek túl tele, mivel a chawanmushi szép sima, pudingszerű állagot igényel.
A tálkákat takard le alufóliával, és gőzöld őket közepes lángon 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
A gőzölés közben ne emeld le a fedelet, mert a gőz eltávozhat, és az étel nem fog megfelelően átsülni.
A kész chawanmushit friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander friss íze remekül kiegészíti a gomba és a tojás finom, umami ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.