Chawanmushi tojás nélkül, friss korianderrel tálalva

Chawanmushi tojás nélkül

A chawanmushi egy tradicionális japán étel, amelyet általában tojással készítenek. A tojás nélküli változat azonban remek alternatívát kínál a vegán és tojásmentes étkezéseket kedvelőknek. Az étel textúrája lágy és selymes, miközben gazdag ízeket kínál a tofu, gomba és szójaszósz kombinációjával. A koriander frissessége igazán különlegessé teszi ezt a fogást, amely tökéletes választás egy könnyed, de tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
500 ml Húsleves alaplé
100 g Gomba
1 szál Zöldhagyma
100 ml Sójatej
1 ek. Szezámmagolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Mirin
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk. Tengerisó
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut tördeljük darabokra, és tegyük egy tálba. Adjunk hozzá egy kevés sót és szójaszószt, majd keverjük össze.

    A tofu könnyen átvonhatja a szószok ízét, ezért ügyelj arra, hogy ne sózd túl.

    2

    A húsleves alaplét forraljuk fel egy lábasban. Ha nem szeretnél húsleves alaplét használni, elkészítheted vízből is egy kis zöldségleves kockával.

    A húsleves alaplé gazdagabb ízt ad, de a víz alapú leves is ízletes lesz.

    3

    A gombát szeleteld fel, és a fokhagymát is apróra vágva tedd a forrásban lévő leveshez. Főzd őket 5 percig, amíg a gomba megpuhul.

    A fokhagyma és a gomba friss íze nagymértékben hozzájárul a chawanmushi ízéhez.

    4

    Adjuk hozzá a szójatejet a leveshez, majd keverjük bele a szezámmagolajat, a mirint és a maradék szójaszószt. Főzzük további 2-3 percig.

    A szójatej sima textúrát ad az ételnek, és még inkább összhangba hozza a fűszereket.

    5

    Ezután az elkészített tofut a leveshez adjuk, és finoman keverjük el, hogy minden hozzávaló jól összeérjen.

    A tofu könnyen széteshet, ezért ne keverd túl erősen, hogy egyben maradjon.

    6

    Öntsük a chawanmushi masszát kis tálkákba, és gőzöljük 10-15 percig, amíg az étel megszilárdul.

    A gőzölés segít megőrizni a tofu sima textúráját, és biztosítja, hogy az étel könnyen fogyasztható legyen.

    7

    A kész chawanmushit tálaljuk friss korianderrel a tetején.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti a leves gazdag ízét.