A tápiókagyöngyöt öblítsd át hideg vízben, majd főzd 10-12 percig forró vízben, amíg áttetszővé válik. Ezután szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.
Ne főzd túl a tápiókát – akkor jó, ha áttetsző, de még enyhén rugalmas.
A banánokat hámozd meg, majd vágd kb. 1 cm vastag karikákra. Egy lábasban keverd össze a kókusztejet, vizet, cukrot és egy csipet sót, majd forrald fel.
Az érett banán természetes édességet ad, így a cukor mennyiségét ízlés szerint csökkentheted.
Add hozzá a banánkarikákat a forrásban lévő kókusztejhez, majd főzd közepes lángon 5 percig, míg kissé megpuhulnak, de ne essenek szét.
Ne keverd túl erősen, különben a banánok szétesnek – óvatosan mozgasd az edényt.
Végül add hozzá a főtt tápiókát, és keverd össze. Főzd még 2-3 percig, hogy minden íz összeérjen, majd vedd le a tűzről.
A tápióka gyorsan sűríti a desszertet – figyeld, nehogy túl sűrűvé váljon.
Melegen vagy hűtve tálald. Szórd meg a tetejét pörkölt, aprított mogyoróval extra textúráért.
Tálalás előtt hűtőben is pihentetheted – hidegen kiváló frissítő desszert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.