A fekete babot egy éjszakán át áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap öntsd le a vizet, és egy lábasban főzd meg a babot bő vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 1-1,5 óra alatt.
A bab főzése előtt érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e maradék héj a babokon, és ha szükséges, szűrd át.
Miután a bab megfőtt, szűrd le, és tedd félre. A főzővizet tartsd meg, ha szükséges, hogy a desszerthez még egy kis folyadékot adj hozzá.
Egy nagy serpenyőben keverd össze a kókusztejet, cukrot, sót és vaníliás cukrot. Főzd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik és az ízek összeérnek, körülbelül 5-7 percig.
Ne hagyd el a keveréket, mert a kókusztej könnyen leéghet, és a cukor megkeményedhet.
Add hozzá a megfőtt fekete babot a kókusztejes keverékhez, és keverd jól össze. Főzd további 5-7 percig, amíg a bab átveszi a kókuszos ízt.
A babokat lassan keverd a kókusztejhez, hogy ne törjenek össze, de jól átjárják az ízek.
Hagyd egy kicsit lehűlni, majd tálald jegekkel és frissítőként egy kis pohárban, vagy tálkában.
A desszert akkor a legfinomabb, ha kellően lehűlt és a jégkockákkal együtt tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.