Chè fekete babbal, kókusztejjel, jegekkel tálalva

Chè fekete babbal

A chè fekete babbal egy hagyományos vietnami desszert, amelyet általában nyári hónapokban fogyasztanak. A fekete bab és kókusztej kombinációja adja meg az étel gazdag, krémes textúráját, miközben a bab enyhén édes íze harmonizál a kókusz frissességével. Ez a desszert különösen népszerű az ázsiai utcai étkezések során, és gyakran kínálják jegekkel tálalva, hogy még frissítőbb legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fekete bab
400 ml Kókusztej
100 g Cukor
0.5 tk.
1 cs. Vaníliás cukor
1 csésze Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot egy éjszakán át áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Másnap öntsd le a vizet, és egy lábasban főzd meg a babot bő vízben, amíg teljesen megpuhul, körülbelül 1-1,5 óra alatt.

    A bab főzése előtt érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e maradék héj a babokon, és ha szükséges, szűrd át.

    2

    Miután a bab megfőtt, szűrd le, és tedd félre. A főzővizet tartsd meg, ha szükséges, hogy a desszerthez még egy kis folyadékot adj hozzá.

    3

    Egy nagy serpenyőben keverd össze a kókusztejet, cukrot, sót és vaníliás cukrot. Főzd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik és az ízek összeérnek, körülbelül 5-7 percig.

    Ne hagyd el a keveréket, mert a kókusztej könnyen leéghet, és a cukor megkeményedhet.

    4

    Add hozzá a megfőtt fekete babot a kókusztejes keverékhez, és keverd jól össze. Főzd további 5-7 percig, amíg a bab átveszi a kókuszos ízt.

    A babokat lassan keverd a kókusztejhez, hogy ne törjenek össze, de jól átjárják az ízek.

    5

    Hagyd egy kicsit lehűlni, majd tálald jegekkel és frissítőként egy kis pohárban, vagy tálkában.

    A desszert akkor a legfinomabb, ha kellően lehűlt és a jégkockákkal együtt tálalod.