Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Készíts elő egy quiche- vagy piteformát, vajazd ki, vagy béleld ki sütőpapírral. Tipp: a sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést!
A sütőpapír használata megkönnyíti a quiche kivételét a formából.
A leveles tésztát nyújtsd ki és helyezd a formába. A széleket hajtsd vissza, hogy peremet képezzen. Szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, különben könnyen elszakadhat. A villával való szurkálás megakadályozza a tészta egyenetlen emelkedését.
A bacont vágd kisebb darabokra, és egy száraz serpenyőben pirítsd ropogósra. Ha kész, szedd ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
A bacont ne pirítsd túl, mert keserű lehet. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges zsírt, így a quiche nem lesz túl zsíros.
A vöröshagymát hámozd meg és szeleteld fel. Kevés olívaolajon dinszteld meg, míg üveges lesz – ez kb. 5 perc.
A hagymát ne pirítsd barnára, mert az keserűvé teheti a quiche ízét.
A cheddar sajtot reszeld le. Tipp: ha erősebb ízvilágot szeretnél, használhatsz érlelt cheddart is.
A sajtot közvetlenül a hűtőből reszeld le, hogy ne ragadjon össze.
Egy nagy tálban keverd össze a tojásokat, a tejszínt, a sót és a borsot. Habverővel dolgozd simára, így egységes állagú keveréket kapsz.
A tojásos keveréket ne verd habosra, csak keverd simára.
A tésztával kibélelt formába szórd bele a pirított bacont, a dinsztelt hagymát, majd egyenletesen szórd meg reszelt sajttal.
A hozzávalókat egyenletesen oszlasd el a tésztán, hogy minden szeletben legyen mindenből.
Öntsd rá a tojásos-tejszínes keveréket. Óvatosan rázd meg a formát, hogy a folyadék minden rést kitöltsön. Tipp: ne töltsd túl, különben kifolyhat sütés közben.
A tojásos keveréket óvatosan öntsd a formába, hogy ne mozduljanak el a hozzávalók.
Tedd az előmelegített sütőbe, és süsd kb. 35–40 percig, amíg aranybarnára sül, és a közepe megszilárdul. Ellenőrizd tűpróbával!
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával. A tűpróba segít ellenőrizni, hogy a quiche megsült-e: ha a tű tisztán jön ki, akkor kész.
Hagyd legalább 10 percig pihenni szeletelés előtt. Ez segít, hogy szépen vágható legyen, és az ízek is jobban összeérnek.
A pihentetés alatt a quiche kissé megszilárdul, így könnyebb szeletelni és tálalni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.