Cheese chilla, friss zöldségekkel tálalva

Cheese chilla

A Cheese chilla egy hagyományos indiai étel, amely sajt és fűszerek keverékével készül. Eredetileg reggelire fogyasztották, de manapság már egy népszerű snack is. Az ételt számos különböző változatban készítik, mindegyik tele van gazdag ízekkel. A sajtos chilla finom, könnyű étel, és tökéletes választás a vegetáriánusok számára is. Az ízesítés, amely joghurtot, koriandert és különféle fűszereket tartalmaz, különlegessé teszi ezt az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Reszelt sajt
50 g Joghurt
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
2 ek. Cilantro (friss koriander)
0.5 tk. Kömény
1 csipet
0.5 tk. Bors
150 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a zöld chilit apróra vágjuk, és a korianderleveleket is finomra vágjuk.

    A koriander friss ízt ad, de ha nem szeretnénk, helyettesíthetjük petrezselyemmel.

    2

    Egy tálban keverjük össze a búzalisztet, a reszelt sajtot, a joghurtot, a hagymát, a chilit, a koriandert, a köményt, a sót és a borsot.

    A joghurt segít abban, hogy a chilla tésztája puha és ízletes legyen. A tészta nem lehet túl híg, de ne is legyen száraz.

    3

    Hozzáadjuk a vizet fokozatosan, és addig keverjük, amíg egy sűrű, de könnyen teríthető tésztát nem kapunk.

    Ne öntsük egyszerre az összes vizet, inkább fokozatosan adagoljuk, hogy a tészta állagát könnyen kontrollálhassuk.

    4

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd a tésztából kis adagokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalon 3-4 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.

    Használjunk közepes hőmérsékletet, hogy a chilla átsüljön anélkül, hogy megégne.

    5

    A kész Cheese chillákat papírtörlőn pihentetjük, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Ha extra ropogós chilla szeretnénk, hagyjuk egy kicsit tovább sülni őket.