Cheese Dhokla aranybarna, sajtos darabokként tálalva, friss fűszerekkel

Cheese Dhokla

A Dhokla egy hagyományos indiai étel, amely többféle változatban is létezik. Az egyik legnépszerűbb és legízletesebb változata a sajttal készült Cheese Dhokla, amely gyorsan elkészíthető, és kiváló vendégváró falat. A sajtos dhokla elkészítésének titka a tökéletes tészta és az ínycsiklandó fűszeres öntet. Ahogy a mustármagok pattognak, az illatok mindenkit csábítanak, hogy azonnal megkóstolják. Tálaláskor a frissen reszelt sajt teszi még különlegesebbé az ízeket, és biztosítja a tökéletes egyensúlyt. Ez az étel ideális választás vacsorákhoz, partykhoz, vagy akár könnyű étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chickpea flour
100 g Yogurt
100 ml Water
0.5 tk. Baking soda
0.25 tk. Turmeric powder
1 ek. Sugar
0.5 tk. Salt
50 g Grated cheese
1 tk. Mustard seeds
6 db Curry leaves
1 tk. Sesame seeds
2 ek. Oil

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el a tésztát úgy, hogy egy tálban összekevered a csicseriborsó lisztet, joghurtot, vizet, sót, cukrot, és a kurkumát. Keverd jól össze, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.

    A tészta állaga legyen sűrűbb, de önthető, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    Add hozzá a sütőport és a szódabikarbónát, majd jól keverd el. A szódabikarbóna segít abban, hogy a dhokla puha és könnyű legyen.

    Ne hagyd ki a szódabikarbónát, mivel ez alapvetően meghatározza a tészta pufók állagát.

    3

    Töltsd a tésztát egy jól kikenett (olajjal) gőzölő formába, és párold 15-20 percig, amíg a dhokla megemelkedik és átsül.

    A párolás ideje változhat a gőzölő eszköz típusától függően. Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy a tészta átsült-e.

    4

    Míg a dhokla sül, készítsd el a fűszeres öntetet: egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olajat, és tedd bele a mustármagot, curry leveleket és a szezámmagot. Amikor a mustármagok pattogni kezdenek, öntsd a fűszerkeveréket a kész dhoklára.

    Ha nincs curry leveled, használhatsz egy kis friss petrezselymet helyette, de az autentikus ízhatás a curry levéllel a legjobb.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a tetejét reszelt sajttal, hogy még finomabb és gazdagabb ízű legyen.

    A sajtot frissen reszeld, hogy jobban megolvadjon a dhoklán.