Kezd el a tésztát úgy, hogy egy tálban összekevered a csicseriborsó lisztet, joghurtot, vizet, sót, cukrot, és a kurkumát. Keverd jól össze, hogy sima, csomómentes tésztát kapj.
A tészta állaga legyen sűrűbb, de önthető, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Add hozzá a sütőport és a szódabikarbónát, majd jól keverd el. A szódabikarbóna segít abban, hogy a dhokla puha és könnyű legyen.
Ne hagyd ki a szódabikarbónát, mivel ez alapvetően meghatározza a tészta pufók állagát.
Töltsd a tésztát egy jól kikenett (olajjal) gőzölő formába, és párold 15-20 percig, amíg a dhokla megemelkedik és átsül.
A párolás ideje változhat a gőzölő eszköz típusától függően. Ellenőrizd egy fogpiszkálóval, hogy a tészta átsült-e.
Míg a dhokla sül, készítsd el a fűszeres öntetet: egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál olajat, és tedd bele a mustármagot, curry leveleket és a szezámmagot. Amikor a mustármagok pattogni kezdenek, öntsd a fűszerkeveréket a kész dhoklára.
Ha nincs curry leveled, használhatsz egy kis friss petrezselymet helyette, de az autentikus ízhatás a curry levéllel a legjobb.
Tálalás előtt szórd meg a tetejét reszelt sajttal, hogy még finomabb és gazdagabb ízű legyen.
A sajtot frissen reszeld, hogy jobban megolvadjon a dhoklán.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.