A sushi rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba és öntsd rá a sós vizet. Főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 15-20 percig.
A rizs öblítése eltávolítja a felesleges kemikáliákat, így a rizs nem lesz ragacsos főzés közben.
A főzés után a rizst hagyd pihenni 10 percig, majd keverd össze a rice vinegarral és a cukorral. Ezáltal a rizs savanykás ízt kap, ami jellemző a gimbapra.
A rizst nem kell túl melegen használni, fontos, hogy a hőmérséklete ne legyen túl magas, amikor felhasználod.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A uborkát is hámozd meg, és vágd hosszú, vékony szeletekre.
Az egyenletes csíkokra vágás segít abban, hogy minden darab gimbapban egyformán oszoljanak el az összetevők.
A tojásokat verd fel, és készíts belőle vékony omlettet egy serpenyőben. Miután megsült, vágd vékony csíkokra.
A tojást ne süsd túl, hogy megőrizze puhaságát és könnyen szeletelhető legyen.
A cheddar sajtot vágd hosszú csíkokra, és készíts elő mindent a gimbap összeállításához.
A sajt hőmérséklete is fontos, ne legyen túl kemény, hogy könnyebben formázható legyen a tekercsben.
A nori algalapot tedd le egy bambusz szőnyegre, majd egyenletesen oszlasd el a rizst rajta. Hagyj egy kis szabad helyet a nori széleinél, hogy könnyebben fel lehessen tekerni.
A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne legyen túl sűrű, és a tekercs könnyen formázható legyen.
Helyezd a sárgarépa, uborka, tojás és sajt csíkokat a rizs közepére.
A tölteléket ne rakd túl sokat, hogy ne legyen nehéz összegöngyölni a tekercset.
A nori széleit hajtsd be, majd kezdd el szorosan feltekerni a gimbapot. A bambusz szőnyeg segít, hogy szép, egyenletes formát kapjon.
A tekercseléskor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön el a nori.
A kész tekercseket vágd fel 1-2 cm vastag szeletekre, és tálald azonnal.
A szeleteléshez használj nedves késsel, hogy elkerüld a ragadó rizst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.