Cheese Gimbap, friss zöldségekkel és sajttal, koreai tekercs tálalva

Cheese Gimbap

A gimbap, a koreai konyha egyik legismertebb étke, egy könnyed és finom étel, amely a rizs, zöldségek és egyéb töltelékek egyesítéséből készül. A Cheese Gimbap verzió a hagyományos gimbapot sajttal és friss zöldségekkel gazdagítja. Az étel friss és tápláló, ideális uzsonnának, vagy akár könnyű étkezésnek. Az elkészítése egyszerű, és minden falatja egyedülállóan ízletes, így tökéletes választás mindenki számára, aki szereti a különleges étkezéseket.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
5 db Nori algalapok
100 g Cheddar sajt
1 db Sárgarépa
1 db Uborka
2 db Tojás
1 ek. Olívaolaj
500 ml Sós víz
2 ek. Rice vinegar
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd egy lábasba és öntsd rá a sós vizet. Főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul, körülbelül 15-20 percig.

    A rizs öblítése eltávolítja a felesleges kemikáliákat, így a rizs nem lesz ragacsos főzés közben.

    2

    A főzés után a rizst hagyd pihenni 10 percig, majd keverd össze a rice vinegarral és a cukorral. Ezáltal a rizs savanykás ízt kap, ami jellemző a gimbapra.

    A rizst nem kell túl melegen használni, fontos, hogy a hőmérséklete ne legyen túl magas, amikor felhasználod.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd vékony csíkokra. A uborkát is hámozd meg, és vágd hosszú, vékony szeletekre.

    Az egyenletes csíkokra vágás segít abban, hogy minden darab gimbapban egyformán oszoljanak el az összetevők.

    4

    A tojásokat verd fel, és készíts belőle vékony omlettet egy serpenyőben. Miután megsült, vágd vékony csíkokra.

    A tojást ne süsd túl, hogy megőrizze puhaságát és könnyen szeletelhető legyen.

    5

    A cheddar sajtot vágd hosszú csíkokra, és készíts elő mindent a gimbap összeállításához.

    A sajt hőmérséklete is fontos, ne legyen túl kemény, hogy könnyebben formázható legyen a tekercsben.

    6

    A nori algalapot tedd le egy bambusz szőnyegre, majd egyenletesen oszlasd el a rizst rajta. Hagyj egy kis szabad helyet a nori széleinél, hogy könnyebben fel lehessen tekerni.

    A rizst ne nyomd túl erősen, hogy ne legyen túl sűrű, és a tekercs könnyen formázható legyen.

    7

    Helyezd a sárgarépa, uborka, tojás és sajt csíkokat a rizs közepére.

    A tölteléket ne rakd túl sokat, hogy ne legyen nehéz összegöngyölni a tekercset.

    8

    A nori széleit hajtsd be, majd kezdd el szorosan feltekerni a gimbapot. A bambusz szőnyeg segít, hogy szép, egyenletes formát kapjon.

    A tekercseléskor ügyelj arra, hogy ne nyomd túl erősen, hogy ne törjön el a nori.

    9

    A kész tekercseket vágd fel 1-2 cm vastag szeletekre, és tálald azonnal.

    A szeleteléshez használj nedves késsel, hogy elkerüld a ragadó rizst.