Chicken ramen tálalva csirkével és tojással

Chicken Ramen (csirke alaplével és feltétekkel)

A csirkés ramen a modern japán konyha egyik legnépszerűbb változata, amely különösen népszerű Tokió városi ramenbárjaiban. A húsos, misós alaplé és a feltétek harmóniája tette közkedveltté világszerte. Ahogy a fokhagymás-gyömbéres csirkealaplé melegszik, a konyhát átjárja a házias és nyugtató illat. Fontos, hogy a főtt csirkemell ne főjön túl, mert akkor kiszárad – csak melegítsd át a levesben. Tipp: előző nap főtt csirke kiválóan újrahasznosítható ebben a fogásban. Ez az étel ideális hétköznapi vacsorára, vagy akár vendégváró fogásként is megállja a helyét, hiszen gyorsan elkészül, mégis komplex ízvilágot kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
760 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
200 g Főtt csirkemell
30 ml Szójaszósz
20 g Miso paszta
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
2 db Főtt tojás
100 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
1 db Nori lap
10 ml Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az alapanyagokat: szeleteld fel a főtt csirkemellet, a shiitake gombát, karikázd fel a zöldhagymát, hámozd meg és vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd a csirke alaplevet közepes lángon. Ne forrald fel, csak gyöngyöztesd, hogy az ízek kiegyensúlyozottan fejlődjenek ki.

    3

    Add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Keverd addig, míg a miso teljesen feloldódik, így alakul ki az ízletes alaplé.

    4

    Tedd bele a shiitake gombát, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul. Ezután add hozzá a felszeletelt főtt csirkemellet, és főzd további 2 percig, csak hogy átmelegedjen.

    5

    Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    6

    Oszd el a ramen tésztát két mély tálba. Kanalazd rá a forró alaplevet, gombával és csirkével együtt. Helyezd rá a félbevágott tojásokat is.

    7

    Díszítsd a tálakat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtesd meg kevés szezámolajjal. Tipp: közvetlen tálalás előtt tedd rá a nori lapot, így megőrzi roppanós textúráját.