Először készítsd elő az alapanyagokat: szeleteld fel a főtt csirkemellet, a shiitake gombát, karikázd fel a zöldhagymát, hámozd meg és vágd félbe a főtt tojásokat. Reszeld le a gyömbért és zúzd össze a fokhagymát.
Egy közepes lábasban melegítsd a csirke alaplevet közepes lángon. Ne forrald fel, csak gyöngyöztesd, hogy az ízek kiegyensúlyozottan fejlődjenek ki.
Add hozzá a szójaszószt, miso pasztát, gyömbért és fokhagymát az alapléhez. Keverd addig, míg a miso teljesen feloldódik, így alakul ki az ízletes alaplé.
Tedd bele a shiitake gombát, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul. Ezután add hozzá a felszeletelt főtt csirkemellet, és főzd további 2 percig, csak hogy átmelegedjen.
Közben főzd meg a ramen tésztát külön edényben a csomagoláson található utasítás szerint. Ha kész, szűrd le, öblítsd át hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.
Oszd el a ramen tésztát két mély tálba. Kanalazd rá a forró alaplevet, gombával és csirkével együtt. Helyezd rá a félbevágott tojásokat is.
Díszítsd a tálakat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és csepegtesd meg kevés szezámolajjal. Tipp: közvetlen tálalás előtt tedd rá a nori lapot, így megőrzi roppanós textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.