A földimogyorót pörköld meg egy serpenyőben 5-6 percig, majd vágd durvára.
A pörkölés során a mogyoró intenzívebb ízét hozhatjuk elő.
A cukrot egy lábasban alacsony lángon kezdd el olvasztani, és add hozzá a vaníliát és a sót.
A cukrot folyamatosan kevergetve olvaszd, hogy ne égjen le.
Amikor a cukor teljesen felolvadt, adj hozzá egy kevés vajat és a javor szirupot, ha használod.
A vaj krémessé teszi a chikkit, míg a szirup ízletesebb lehet.
A karamellizált keveréket öntsd rá a puffasztott rizsre és a pörkölt földimogyoróra.
Alaposan keverd össze, hogy minden rizsszem és mogyoró egyenletesen bevonódjon.
A kész masszát öntsd egy enyhén vajas tálcára vagy sütőpapírra, és nyújtsd ki egyenletesre.
Használhatsz olajozott spatulát a massza egyenletes eloszlatásához.
Hagyd kihűlni, majd vágd fel kis darabokra, és tálald.
Miután kihűlt, a chikki keményebbé válik, így könnyen fel lehet szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.