Chikki puffasztott rizzsel és pörkölt földimogyoróval, karamellizált cukorral

Chikki puffasztott rizzsel

A chikki egy hagyományos indiai édesség, amelyet különböző típusú cukorral és diófélékkel készítenek. A puffasztott rizs és a pörkölt földimogyoró kombinációja teszi ezt az édességet különlegessé. Az indiai konyha ezen finomsága, amely egyszerű, mégis rendkívül finom és tápláló, tökéletes nassolnivaló egy családi összejövetelre vagy ünnepi étkezésre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Puffasztott rizs
200 g Nyers cukor
2 ek. Javor szirup (opcionális)
100 g Pörkölt földimogyoró
2 ek. Vaj
1 tk. Vanília
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A földimogyorót pörköld meg egy serpenyőben 5-6 percig, majd vágd durvára.

    A pörkölés során a mogyoró intenzívebb ízét hozhatjuk elő.

    2

    A cukrot egy lábasban alacsony lángon kezdd el olvasztani, és add hozzá a vaníliát és a sót.

    A cukrot folyamatosan kevergetve olvaszd, hogy ne égjen le.

    3

    Amikor a cukor teljesen felolvadt, adj hozzá egy kevés vajat és a javor szirupot, ha használod.

    A vaj krémessé teszi a chikkit, míg a szirup ízletesebb lehet.

    4

    A karamellizált keveréket öntsd rá a puffasztott rizsre és a pörkölt földimogyoróra.

    Alaposan keverd össze, hogy minden rizsszem és mogyoró egyenletesen bevonódjon.

    5

    A kész masszát öntsd egy enyhén vajas tálcára vagy sütőpapírra, és nyújtsd ki egyenletesre.

    Használhatsz olajozott spatulát a massza egyenletes eloszlatásához.

    6

    Hagyd kihűlni, majd vágd fel kis darabokra, és tálald.

    Miután kihűlt, a chikki keményebbé válik, így könnyen fel lehet szeletelni.