Chilean Empanada de Batata, édesburgonyás empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Batata

A Chilei Empanada de Batata a latin-amerikai édességek közé tartozik, és az egyik legnépszerűbb töltelék. Az édesburgonya, amelyet helyben batatának hívnak, enyhén édes és krémes ízével tökéletesen illik a ropogós tésztához. A fahéj és a vaníliás cukor gazdagítja az ízét, miközben az empanada kívül ropogós, belül pedig lágy és édes. Ez a desszert igazi élvezet minden édesszájú számára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Édesburgonya (batata)
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. Főzzük meg, majd pürésítsük simára.

    Az édesburgonyát ne főzzük túl sokáig, hogy ne legyen túl vízes a püré.

    2

    A pürésített édesburgonyához adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat, citromlevet és egy csipet sót. Keverjük alaposan össze.

    Ha túl édesnek találjuk, csökkentsük a cukor mennyiségét, hogy ne legyen túl édes.

    3

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi édesburgonyás tölteléket helyezünk.

    Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    4

    Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.

    5

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.

    6

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.