Chilean Empanada de Dulce de Leche, édes dulce de leche töltelékkel, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Dulce de Leche

A Chilei Empanada de Dulce de Leche egy igazi latin-amerikai klasszikus, amely a manjar (dulce de leche) gazdag és krémes ízével töltött empanadát kínál. Az empanada kívül ropogós, belül pedig lágy és gazdag, miközben a dulce de leche minden falatban édes élvezetet nyújt. Ez a desszert egy igazi klasszikus, amit családi összejöveteleken és ünnepi étkezéseken is élvezhetünk.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
300 g Dulce de leche
50 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Kakaópor
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A dulce de leche-t egy tálba öntjük, és ha szükséges, keverjünk hozzá egy kis cukrot és vaníliás cukrot. A kakaóport is hozzáadjuk, hogy gazdagabb csokoládés ízt kapjunk.

    A dulce de leche sűrűsége változó lehet, így ha túl híg, főzzük egy kicsit, hogy sűrűsödjön.

    2

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi dulce de leche tölteléket helyezünk.

    Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    3

    Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.

    4

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.

    5

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.