Chilean Empanada de Mariscos, tenger gyümölcseivel töltött empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Mariscos

A Chilei empanada de mariscos a chilei konyha egyik legismertebb ételének számít. A tenger gyümölcseivel töltött empanada a latin-amerikai konyhában hagyományos étel, amely különböző töltelékekkel készíthető. A tenger gyümölcseinek gazdag ízvilága és az olívaolaj, bor és petrezselyem frissítő kombinációja igazi élvezetet ad a falatoknak. Az empanada kívül ropogós, belül pedig ínycsiklandóan lágy, amit a tenger gyümölcseinek friss és gazdag íze biztosít. A chilei empanadák tökéletes választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
300 g Tenger gyümölcsei (rák, kagyló, tintahal)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Olívaolaj
50 ml Fehér bor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tenger gyümölcseit apróra vágjuk. A hagymát, fokhagymát és paprikát finomra vágjuk. Az olívaolajon először a hagymát és fokhagymát pirítjuk, amíg üvegesek nem lesznek.

    A tenger gyümölcseit ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, mert akkor túl rágósak lesznek.

    2

    Hozzáadjuk a paprikát, majd a tenger gyümölcseit, és pirítjuk további 5-6 percig, hogy megpiruljanak és az ízek összeérjenek.

    Ha túl sok levet enged a tenger gyümölcse, hagyjuk egy kicsit elpárologni, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    3

    Egy kis fehér bort adunk hozzá, sóval, borssal fűszerezzük, és további 2 percig pároljuk.

    A fehér bor segít kiemelni a tenger gyümölcseinek friss ízét.

    4

    A tölteléket petrezselyemmel megszórjuk, majd félretesszük, hogy lehűljön.

    A petrezselyem frissességet ad a tölteléknek, és csodás zöld színt biztosít.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, és minden kör közepére egy evőkanálnyi tenger gyümölcse tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket jól zárjuk le, hogy ne folyjon ki a töltelék a sütés során.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban süt, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.