A membrillót hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró kockákra. Egy tálban keverjük össze a kockázott membrillót, cukrot, fahéjat, vaníliás cukrot és citromlevet.
A membrillo természetes módon édes, de ha nem elég édes, hozzáadhatunk még egy kis cukrot.
A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi membrillos tölteléket helyezünk.
Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.
Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.
A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.
A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.
Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.