Chilean Empanada de Membrillo, membrillós empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Membrillo

A Chilei Empanada de Membrillo a latin-amerikai édességek közé tartozik, és az egyik legnépszerűbb ízesített empanada. A membrillo, vagy más néven birsalma, természetes édes és enyhén savanykás ízével tökéletesen illik a ropogós tésztához. A fahéj és a vaníliás cukor gazdagítja az ízét, miközben az empanada kívül ropogós, belül pedig lágy és édes. Ez a desszert igazi élvezet minden édesszájú számára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Membrillo (quinces)
100 g Cukor
1 ek. Citromlé
1 tk. Fahéj
1 tk. Vaníliás cukor
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A membrillót hámozzuk meg, távolítsuk el a magházát, és vágjuk apró kockákra. Egy tálban keverjük össze a kockázott membrillót, cukrot, fahéjat, vaníliás cukrot és citromlevet.

    A membrillo természetes módon édes, de ha nem elég édes, hozzáadhatunk még egy kis cukrot.

    2

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi membrillos tölteléket helyezünk.

    Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    3

    Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.

    4

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.

    5

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.