Chilean Empanada de Pera, perás empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Pera

A Chilei Empanada de Pera az egyik legnépszerűbb édesség a latin-amerikai konyhában. Az empanada kívül ropogós, belül pedig puha és gazdag, miközben az almás töltelék egy igazi ínycsiklandó élvezetet nyújt. A fahéj és vanília illata betölti a konyhát, miközben az empanada tökéletesen elkészül. Ez a desszert egy igazi klasszikus, amit családi összejöveteleken és ünnepi étkezéseken is élvezhetünk.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
3 db Pera
100 g Cukor
1 tk. Cinnamon
1 tk. Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pereket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a kockázott pereket, cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és citromlevet.

    Ha a perák túl édesek, csökkentsük a cukor mennyiségét, hogy a töltelék ne legyen túl édes.

    2

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi almás tölteléket helyezünk.

    Ne tegyünk túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    3

    Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.

    4

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes, ropogós felületében.

    5

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.