Chilean Empanada de Pescado, halas empanada fehér borral töltve, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Pescado

A Chilei Empanada de Pescado a latin-amerikai konyha egyik legismertebb ételének számít, amely különféle halakkal készíthető. Az empanada kívül ropogós, belül pedig lágy és gazdag, miközben a hal és a fehér bor fűszeres ízét a petrezselyem és paprika finoman kiemeli. Az étel egy tökéletes választás bármelyik étkezéshez, és különösen jól illik tenger gyümölcseivel tálalva.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Fehér hal (pl. tőkehal vagy süllő)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Olívaolaj
50 ml Fehér bor
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Petrezselyem
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat apróra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát és paprikát finomra szeleteljük. Az olívaolajon először a hagymát és fokhagymát pirítjuk, amíg üvegesek nem lesznek.

    A halat ne pirítsuk túl, hogy ne legyen túlságosan száraz.

    2

    Hozzáadjuk a zöld paprikát, majd a halat, és alacsony hőmérsékleten 5-7 percig pirítjuk, hogy a hal ízei összeérjenek.

    A hal ne főjön túl, különben elveszítheti a puha állagát. Csak addig pirítsuk, amíg el nem éri a megfelelő textúrát.

    3

    Fehér borral ízesítjük, sóval, borssal, és 2 percig pároljuk.

    A fehér bor segít kiemelni a hal frissességét és gazdag ízét.

    4

    A kész tölteléket petrezselyemmel megszórjuk, majd hagyjuk teljesen lehűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    A petrezselyem frissességet ad a tölteléknek, és jól illik a hal ízéhez.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, és minden kör közepére egy evőkanálnyi halas tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes, ropogós felületében.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, ezért érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.