Chilean Empanada de Pollo, csirkés empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Pollo

A Chilei Empanada de Pollo a latin-amerikai konyha hagyományos ételének számít, amely különböző töltelékekkel készíthető. A csirkés változat fűszeres, gazdag ízvilágot ad az ételnek. Az empanada kívül ropogós, belül pedig omlós és ínycsiklandóan gazdag, a csirkehús, paprika és a fűszerek tökéletes egyvelegét kínálja. Az empanada egy klasszikus választás családi étkezésekhez, vagy bármelyik ünnepi alkalomhoz.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Csirkehús (darált)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Oregano
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát is felkockázzuk. Az olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlzottan, hogy keserű ne legyen.

    2

    A darált csirkehúst hozzáadjuk, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, és keverjük össze.

    A csirkehús gyorsan megsül, ne hagyjuk túlsütni, hogy ne legyen száraz.

    3

    A paprikát hozzáadjuk, és együtt pirítjuk további 3-5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A paprika enyhén édesíti a tölteléket, így érdemes friss, ropogós paprikát használni.

    4

    A kész tölteléket hagyjuk lehűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    Ha túl vizes lenne a töltelék, hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten pihenni, hogy a felesleges víz elpárologjon.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, és minden kör közepére egy evőkanálnyi csirkés tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket jól zárjuk le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít a tészta fényes és ropogós felületében.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.