Chilean Empanada de Verduras, zöldségekkel töltött empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Verduras

A Chilei Empanada de Verduras a latin-amerikai konyha hagyományos vegetáriánus ételének számít, amely különféle zöldségekkel készül. Az empanada kívül ropogós, belül pedig ínycsiklandóan lágy, miközben a zöldségekkel töltött töltelék friss, egészséges ízeket kínál. A zöldségek gazdag textúrája és ízvilága tökéletes kiegészítője a ropogós tésztának. Az empanada egy klasszikus választás családi étkezésekhez vagy gyors vacsorához, és könnyedén variálható a zöldségek szabadon történő kombinálásával.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
1 db Sárgarépa
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Petrezselyem
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket apróra vágjuk: a sárgarépát, cukkinit, vöröshagymát, fokhagymát és paprikát. Az olívaolajon kezdjük el pirítani a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A zöldségeket apró kockákra vágva gyorsabban megpirulnak, és jól illeszkednek az empanadába.

    2

    A paprikát és a sárgarépát is hozzáadjuk, majd 5-7 percig pirítjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak.

    Ha a zöldségek túl sok levet engednek, hagyjuk elpárologni, hogy a töltelék ne legyen túl vizes.

    3

    Hozzáadjuk a cukkinit, sóval, borssal fűszerezzük, és további 2-3 percig pirítjuk.

    A cukkini gyorsan megpuhul, ezért ne hagyjuk túl sokáig a serpenyőben, hogy ne váljon pépes állagúvá.

    4

    A tölteléket petrezselyemmel megszórjuk, és hagyjuk teljesen lehűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    A friss petrezselyem ízesíti a tölteléket, de ha nincs friss, használhatsz szárítottat is.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi zöldséges tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták, és ne engedjék ki a tölteléket.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése nemcsak szép fényt ad a tésztának, hanem segít a ropogós textúra elérésében is.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.