A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát pedig kockázd fel.
A hagyma és fokhagyma finomra vágása segít, hogy az ízek gyorsabban felszabaduljanak a főzés során.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd, amíg a hagyma üveges nem lesz.
A fokhagyma hamar megéghet, így ügyelj, hogy ne piruljon túl.
Add hozzá a darált csirkehúst, majd sózd, borsozd, és add hozzá a köményt. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen átsül.
A csirkehús gyorsan elkészül, ügyelj rá, hogy ne száradjon ki.
A fűszeres csirkehúshoz add hozzá a mazsolát és a friss koriandert. Keverd jól össze, majd hagyd kihűlni.
A mazsola édessége kiválóan kiegészíti a fűszeres csirke ízét.
A tésztát kinyújtjuk, és kis kerek lapokat vágunk belőle. Tedd a tölteléket a lapok közepére, és hajtsd félbe őket, majd az éleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
A tészta széleit megkenheted vízzel, hogy jobban záródjanak.
Törd fel a tojást, és kenj meg vele minden empanadát, hogy szép aranybarna legyen a teteje sütés közben.
A tojás tisztább fényt és szép színt ad az empanadák tetejének.
Süsd az empanadákat 180 °C-os sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak.
A sütő előmelegítése segít egyenletesen sütni az empanadákat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.