Chilenai empanada de pollo, aranybarna tésztával és csirkehúsos töltelékkel

Chilenai empanada de pollo

A chilenai empanada de pollo egy hagyományos étel Chiléből, amelyet csirkehúsos töltelékkel készítenek. Az empanadák készítése különösen népszerű a chilei konyhában, és egy igazi nemzeti ételnek számítanak. A töltelék gazdag fűszerekkel és édes mazsolával készül, hogy ízletes és ínycsiklandó élményt nyújtson.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darálva)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 ek. Fűszeres olívaolaj
1 tk. Kömény
1 ág Koriander
1 db Tojás
30 g Mazsola
2 ek. Olívaolaj
1 adag Házilag készített empanada tészta
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát pedig kockázd fel.

    A hagyma és fokhagyma finomra vágása segít, hogy az ízek gyorsabban felszabaduljanak a főzés során.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagyma hamar megéghet, így ügyelj, hogy ne piruljon túl.

    3

    Add hozzá a darált csirkehúst, majd sózd, borsozd, és add hozzá a köményt. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a hús teljesen átsül.

    A csirkehús gyorsan elkészül, ügyelj rá, hogy ne száradjon ki.

    4

    A fűszeres csirkehúshoz add hozzá a mazsolát és a friss koriandert. Keverd jól össze, majd hagyd kihűlni.

    A mazsola édessége kiválóan kiegészíti a fűszeres csirke ízét.

    5

    A tésztát kinyújtjuk, és kis kerek lapokat vágunk belőle. Tedd a tölteléket a lapok közepére, és hajtsd félbe őket, majd az éleket jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A tészta széleit megkenheted vízzel, hogy jobban záródjanak.

    6

    Törd fel a tojást, és kenj meg vele minden empanadát, hogy szép aranybarna legyen a teteje sütés közben.

    A tojás tisztább fényt és szép színt ad az empanadák tetejének.

    7

    Süsd az empanadákat 180 °C-os sütőben 25-30 percig, vagy amíg szép aranybarna színt nem kapnak.

    A sütő előmelegítése segít egyenletesen sütni az empanadákat.