Chilis csokis palacsinta tĂĄlalva

Chilis csokis palacsinta

A chilis csokis palacsinta az Ă©des Ă©s a fƱszeres Ă­zek tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt kĂ­nĂĄlja. A csokolĂĄdĂ© Ă©s a chili kombinĂĄciĂłjĂĄt mĂĄr az aztĂ©kok is ismertĂ©k, hiszen a kakaĂłt gyakran fƱszereztĂ©k erƑs paprikĂĄval. Ez a palacsinta kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt azoknak, akik szeretik a csokolĂĄdĂ© mĂ©ly, gazdag Ă­zĂ©t egy kis pikĂĄns csavarral. TĂĄlald frissen, olvasztott csokolĂĄdĂ©val meglocsolva, Ă©s Ă©lvezd az egzotikus Ă­zkombinĂĄciĂłt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 100 ml Szódavíz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 30 g Cukor
⭕ 20 g Vaj
⭕ 5 g SĂŒtƑpor
⭕ 20 g Kakaópor
⭕ 50 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 2 g Chili por
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 10 ml Olaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverƑtĂĄlba szitĂĄld össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a sĂłt, a cukrot, a kakaĂłport Ă©s a chili port, hogy csomĂłmentes, könnyƱ tĂ©sztĂĄt kapj.

    A szitĂĄlĂĄs segĂ­t elkerĂŒlni a csomĂłkat Ă©s levegƑsebbĂ© teszi a tĂ©sztĂĄt.

    2

    Egy måsik tålban verd fel a tojåsokat, add hozzå a tejet, a szódavizet és a vanília kivonatot, majd keverd simåra.

    A szódavíz könnyebbé teszi a palacsintåt.

    3

    Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hƱlni, és keverd bele a tojåsos keverékbe.

    A meleg vaj megfƑzheti a tojĂĄsokat, ezĂ©rt fontos, hogy lehƱtsd.

    4

    Lassan öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄrazhoz, miközben folyamatosan kevered egy habverƑvel, hogy csomĂłmentes, sima tĂ©sztĂĄt kapj.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem tƱnnek.

    5

    Egy serpenyƑt kenj ki vĂ©konyan olajjal, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd fel.

    A serpenyƑnek elĂ©g forrĂłnak kell lennie ahhoz, hogy a palacsinta megsĂŒljön, de ne Ă©gjen meg.

    6

    Önts egy kisebb merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s körkörös mozdulatokkal terĂ­tsd el. SĂŒsd 1-2 percig, amĂ­g a szĂ©lei megszilĂĄrdulnak Ă©s a tetejĂ©n buborĂ©kok jelennek meg.

    Ha a tĂ©szta tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s tejet.

    7

    Egy spatulĂĄval Ăłvatosan fordĂ­tsd meg a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    Ne nyomd le a palacsintĂĄt a spatulĂĄval, mert akkor elveszĂ­ti a levegƑssĂ©gĂ©t.

    8

    IsmĂ©teld meg a folyamatot, amĂ­g az összes tĂ©szta elfogy. Ha szĂŒksĂ©ges, idƑnkĂ©nt kend ki Ășjra a serpenyƑt egy kis olajjal.

    A megsĂŒlt palacsintĂĄkat tartsd melegen alufĂłlia alatt, amĂ­g az összes el nem kĂ©szĂŒl.

    9

    Olvaszd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t gƑz fölött vagy mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben, majd keverd hozzĂĄ egy kevĂ©s chili port az extra fƱszeres Ă­zĂ©rt.

    A csokolĂĄdĂ©t ne Ă©gesd meg. Ha mikrohullĂĄmĂș sĂŒtƑben olvasztod, szakaszosan, alacsony fokozaton olvaszd, Ă©s keverd meg közben.

    10

    Locsold meg a palacsintåkat az olvasztott csokolådéval, és szórd meg egy kevés chili porral a pikåns hatås érdekében.

    A chili por mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint szabĂĄlyozhatod. Ha nem szereted a tĂșl csĂ­pƑset, hasznĂĄlj kevesebbet.

    11

    TĂĄlald azonnal, opcionĂĄlisan friss gyĂŒmölcsökkel vagy tejszĂ­nhabbal dĂ­szĂ­tve.

    A palacsinta melegen a legfinomabb, de hidegen is fogyaszthatĂł.