Egy lĂĄbosban keverd össze a tejet, a tejszĂnt Ă©s a cukrot. MelegĂtsd közepes lĂĄngon, amĂg a cukor teljesen fel nem oldĂłdik, de ne forrald fel.
Fontos, hogy ne forrald fel, mert a tejszĂn kifuthat Ă©s odaĂ©ghet.
Add hozzĂĄ a kakaĂłport Ă©s a felaprĂtott Ă©tcsokolĂĄdĂ©t. Folyamatosan kevergetve olvaszd fel a csokolĂĄdĂ©t a tejkeverĂ©kben.
HasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ Ă©tcsokolĂĄdĂ©t, legalĂĄbb 70%-os kakaĂłtartalommal a gazdagabb ĂzĂ©rt.
SzĂłrd bele a cayenne borsot vagy chili port, majd alaposan keverd össze, hogy az Ăzek egyenletesen eloszoljanak.
A chili mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be. Kezdd kevesebbel, Ă©s kĂłstold meg, mielĆtt többet adnĂĄl hozzĂĄ.
Vedd le a lĂĄbost a tƱzrĆl, Ă©s keverd bele a vanĂlia kivonatot.
A vanĂlia kivonatot a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy az aromĂĄja ne veszĂtsen az erejĂ©bĆl a hĆ hatĂĄsĂĄra.
Hagyd a keverĂ©ket teljesen kihƱlni szobahĆmĂ©rsĂ©kleten, majd tedd a hƱtĆbe legalĂĄbb 2 ĂłrĂĄra, hogy megfelelĆen lehƱljön.
A hƱtĂ©si idĆ elengedhetetlen a fagylalt megfelelĆ ĂĄllagĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ha sietsz, tedd a keverĂ©ket egy jeges vĂzfĂŒrdĆbe, hogy gyorsabban hƱljön.
A jĂłl lehƱlt fagylaltalapot öntsd egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s kĂ©szĂtsd el a gĂ©p utasĂtĂĄsai szerint. Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy fagyaszthatĂł edĂ©nybe, Ă©s ĂłrĂĄnkĂ©nt keverd ĂĄt egy villĂĄval, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzĆdĂ©sĂ©t.
A fagylaltgĂ©p hasznĂĄlata egyenletesebb ĂĄllagot eredmĂ©nyez. Ha kĂ©zzel kĂ©szĂted, a gyakori keverĂ©s segĂt megelĆzni a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.
Tedd a fagylaltot a fagyasztĂłba legalĂĄbb 4 ĂłrĂĄra, hogy teljesen megdermedjen.
A teljes dermedĂ©shez szĂŒksĂ©ges idĆ fĂŒgg a fagyasztĂł teljesĂtmĂ©nyĂ©tĆl. Ha a fagylalt tĂșl kemĂ©ny, hagyd egy kicsit felengedni tĂĄlalĂĄs elĆtt.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy könnyebben kanalazhatĂł legyen. DĂszĂtheted egy kevĂ©s reszelt csokolĂĄdĂ©val vagy chiliporral.
A chiliporral valĂł dĂszĂtĂ©s fokozza a chilis ĂzĂ©lmĂ©nyt. KĂnĂĄlhatsz mellĂ© tejszĂnhabot is, ha enyhĂteni szeretnĂ©d a csĂpĆssĂ©get.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.