Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot, a kakaóport és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
A só kiemeli a csokoládé ízét.
Add hozzá az apróra vágott chilit és az étcsokoládét, majd keverd addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha erősebben szereted, használj többet.
Vedd le a tűzről és hagyd a keveréket kihűlni, majd keverd bele a friss lime levét.
A lime leve frissességet ad a sorbetnek és ellensúlyozza a csokoládé édességét és a chili erejét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ez a folyamat megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását és simább állagot eredményez. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss chilivel és egy kevés reszelt étcsokoládéval.
A díszítés fokozza az élményt. A reszelt csokoládé és a chili remekül mutatnak a sorbeten.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.