Chilis csokoládé sorbet házi készítésű fűszeres desszert

Chilis csokoládé sorbet

A chilis csokoládé sorbet egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdag, mély ízét és a chili pikáns erejét ötvözi. Az aztékok már több mint 2000 évvel ezelőtt felfedezték a csokoládét, és gyakran fűszerezték chilivel, hogy még intenzívebb élményt nyújtson. A sorbetek története pedig az ókori Rómáig nyúlik vissza, amikor mézzel és gyümölcslével ízesített havat fogyasztottak hűsítőként. A modern változatban a csokoládé krémessége és a chili csípős melegsége egyesül egy frissítő, jeges formában. Képzeld el, ahogy egy kanál chilis csokoládé sorbet elolvad a szádban, először a csokoládé gazdag ízével, majd a chili enyhe csípősségével!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Víz
120 g Kristálycukor
50 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé (70% kakaótartalom)
1 db Friss chili (aprítva)
1 ek. Friss lime-lé
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet, a cukrot, a kakaóport és a csipet sót, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

    A só kiemeli a csokoládé ízét.

    2

    Add hozzá az apróra vágott chilit és az étcsokoládét, majd keverd addig, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha erősebben szereted, használj többet.

    3

    Vedd le a tűzről és hagyd a keveréket kihűlni, majd keverd bele a friss lime levét.

    A lime leve frissességet ad a sorbetnek és ellensúlyozza a csokoládé édességét és a chili erejét.

    4

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesen fagyjon meg.

    5

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a folyamat megakadályozza a nagy jégkristályok kialakulását és simább állagot eredményez. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    6

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss chilivel és egy kevés reszelt étcsokoládéval.

    A díszítés fokozza az élményt. A reszelt csokoládé és a chili remekül mutatnak a sorbeten.