Chilis-csokoládés perec tálalva

Chilis-csokoládés perec

A chilis-csokoládés perec egy különleges magyar édesség, amely a csokoládé gazdag ízét ötvözi a chili fűszeres, meleg hatásával. A csokoládé édes és krémes jellege, valamint a chili hőse igazán különleges párost alkot, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Képzeld el, ahogy a frissen sült chilis-csokoládés perec illata betölti a konyhát, miközben a csokoládé és a chili fűszeres aromája körülölel. Ez az édesség ideális választás családi összejövetelekhez, ünnepekre vagy egy különleges délutáni tea mellé. A csokoládé és chili párosításával igazi ínycsiklandó édességet készíthetsz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
3000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
250 ml Tej
25 g Élesztő
50 g Cukor
5 g
80 g Vaj
1 db Tojás
100 g Csokoládé
1 db Friss chili paprika
30 g Barna cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet kb. 37°C.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A vajat ne forrón add a tésztához, hagyd kicsit hűlni, különben megfőheti a tojást.

    3

    A csokoládét apró darabokra vágd, és add hozzá a tésztához. A chili paprikát vágd apróra, majd szórd rá a tésztára. Dolgozd jól össze.

    A csokoládé helyett használhatsz csokoládé cseppeket is, így egyenletesebben oszlik el a tésztában.

    4

    Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30°C) vagy egy radiátor közelében.

    5

    Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.

    A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.

    6

    Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.

    Letakarhatod a pereceket egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    7

    Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.

    A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, nehogy megégjenek.

    9

    Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A csokoládé és chili fűszeres kombinációja egy igazán egyedi ízélményt nyújt.

    A csokoládét temperáld, hogy szép fényes legyen és ne olvadjon könnyen.