Melegítsd meg a tejet, és morzsold bele az élesztőt, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd hagyd felfutni 10 percig.
A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet kb. 37°C.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és a sót. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat. Dolgozd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A vajat ne forrón add a tésztához, hagyd kicsit hűlni, különben megfőheti a tojást.
A csokoládét apró darabokra vágd, és add hozzá a tésztához. A chili paprikát vágd apróra, majd szórd rá a tésztára. Dolgozd jól össze.
A csokoládé helyett használhatsz csokoládé cseppeket is, így egyenletesebben oszlik el a tésztában.
Takard le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen 1 órán át, amíg duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki. A meleg hely lehet a sütő, alacsony hőfokon (kb. 30°C) vagy egy radiátor közelében.
Miután megkelt a tészta, oszd 12 egyenlő részre, és formázz belőlük perec alakú darabokat.
A tésztát lisztezett felületen formázd, hogy ne ragadjon.
Helyezd a pereceket sütőpapíros tepsire, és keleszd őket további 15 percig.
Letakarhatod a pereceket egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
Kend meg a pereceket felvert tojással, majd szórd meg barna cukorral. Ezzel egy finom, karamellizált réteget kapsz a perecek tetején.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd a pereceket 20-25 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a perecekre, nehogy megégjenek.
Hagyd kihűlni a pereceket rácson, és tálald őket. A csokoládé és chili fűszeres kombinációja egy igazán egyedi ízélményt nyújt.
A csokoládét temperáld, hogy szép fényes legyen és ne olvadjon könnyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.