Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót – ez lesz a tészta alapja.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy az élesztő egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze rugalmas tésztává. Ez kézi gyúrás esetén kb. 10 percet vesz igénybe.
A tészta akkor jó, ha sima, rugalmas és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 óráig, amíg a tészta duplájára nő.
A keléshez használhatsz egy enyhén olajozott tálat, így a tészta nem fog ráragadni.
Az érett mangót vágd apróra, majd keverd össze a csilipehellyel – ez lesz az édes-csípős töltelék.
A mangó legyen puha és édes, hogy a töltelék ízletes legyen. Ha nincs friss mangód, használhatsz konzerv mangót is.
Oszd a megkelt tésztát 6 részre, és formázz belőlük gombócokat. Nyújtsd ki ovális formájúra lisztezett felületen.
A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy ne legyen vastagabb a közepe, mint a széle.
A kinyújtott naan egyik felére kanalazz egy adag chilis-mangós tölteléket, majd hajtsd rá a másik felét, és nyomd le óvatosan.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A széleket alaposan nyomd össze, hogy a töltelék benn maradjon.
Süsd a naanokat forró tapadásmentes serpenyőben oldalanként 1-2 percig, míg szép barna foltok jelennek meg rajta.
A serpenyő legyen elég forró, hogy a tészta gyorsan megsüljön, de ne égjen meg. Ha túl gyorsan sül, vedd lejjebb a hőfokot.
A forró naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal – így még aromásabb és fényesebb lesz.
A vaj helyett használhatsz ghee-t (tisztított vajat), ami még intenzívebb ízt ad.
Tálald azonnal, melegen, akár egy frissítő ital vagy gyümölcsjoghurt mellé.
A naanokat frissen a legfinomabbak. Ha marad, tárold légmentesen záródó edényben.
Tipp: Ha nem kedveled az erős csípősséget, csökkentsd a csili mennyiségét vagy használj édesebb csilit.
A csili mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha gyerekeknek készíted, hagyd ki a csilit teljesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.