A lisztet, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban. Az olajat és a vizet is add hozzá, majd a joghurtot is öntsd bele. Ezt követően kezd el összegyúrni a tésztát.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, ha pedig túl ragadós, egy kevés liszt segíthet.
A tésztát gyúrd simára, majd takard le és pihentesd 30 percig. Ez segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen a nyújtásnál.
Ha gyorsabban szeretnéd, 15 perc is elegendő lehet, de a pihentetés jobb állagot ad a tésztának.
A chilit apróra vágd fel, és a fokhagymát is reszeld le. Keverd össze a két alapanyagot, majd add hozzá a tésztához.
A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szeretnél túl csípős naan-t, kevesebb chilit is használhatsz.
A tésztát oszd fel 8-10 egyenlő darabra. Mindegyiket nyújtsd ki lapos korongokká, figyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak.
Használj lisztes felületet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon.
Egy serpenyőt melegíts elő közepes hőfokon, és tedd bele az első kinyújtott naan-t. Süsd 2-3 percig, amíg a tészta alja aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg, és süsd tovább, amíg a másik oldal is megpirul.
Ha van takarékos sütőedényed, érdemes a naanokat a sütőben is megmelegíteni 5-10 percig, hogy teljesen átsüljön.
Mikor a naan megsült, tedd félre, majd kend meg egy kis olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon. Tálald a chilis naan-t friss, meleg formában.
A tálalás előtt szórj rá egy kis apróra vágott chili darabot a friss ízért!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.