Chilis naan friss, chili darabokkal díszítve, melegen tálalva

Chilis naan

A chilis naan egy indiai kenyér, amely a hagyományos naan fűszeres változata, amelyet friss chili és fokhagyma tesz különlegessé. Az indiai konyhában a naan az étkezések elengedhetetlen része, és a chili hozzáadásával igazán karakteres ízt kap. A csípős és friss kenyér tökéletesen illik a különféle currykhez, vagy önálló étkezésként is fogyasztható. Ezzel a recepttel könnyen készíthetsz egy ínycsiklandó, különleges ételt, amelyet mindenki szeretni fog.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
200 g Joghurt
150 ml Víz
1 db Chili
2 ek. Olaj
1 tk.
1 cs. Cukor
1 ek. Sütőpor
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban. Az olajat és a vizet is add hozzá, majd a joghurtot is öntsd bele. Ezt követően kezd el összegyúrni a tésztát.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, ha pedig túl ragadós, egy kevés liszt segíthet.

    2

    A tésztát gyúrd simára, majd takard le és pihentesd 30 percig. Ez segít, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen a nyújtásnál.

    Ha gyorsabban szeretnéd, 15 perc is elegendő lehet, de a pihentetés jobb állagot ad a tésztának.

    3

    A chilit apróra vágd fel, és a fokhagymát is reszeld le. Keverd össze a két alapanyagot, majd add hozzá a tésztához.

    A chili mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod, ha nem szeretnél túl csípős naan-t, kevesebb chilit is használhatsz.

    4

    A tésztát oszd fel 8-10 egyenlő darabra. Mindegyiket nyújtsd ki lapos korongokká, figyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak.

    Használj lisztes felületet a nyújtáshoz, hogy a tészta ne ragadjon.

    5

    Egy serpenyőt melegíts elő közepes hőfokon, és tedd bele az első kinyújtott naan-t. Süsd 2-3 percig, amíg a tészta alja aranybarna nem lesz, majd fordítsd meg, és süsd tovább, amíg a másik oldal is megpirul.

    Ha van takarékos sütőedényed, érdemes a naanokat a sütőben is megmelegíteni 5-10 percig, hogy teljesen átsüljön.

    6

    Mikor a naan megsült, tedd félre, majd kend meg egy kis olívaolajjal, hogy szép fényt kapjon. Tálald a chilis naan-t friss, meleg formában.

    A tálalás előtt szórj rá egy kis apróra vágott chili darabot a friss ízért!