Chilis Sujebi, koreai tésztaleves chilis fokhagymás szósszal és zöldhagymával tálalva

Chilis Sujebi

A Sujebi egy tradicionális koreai étel, amely friss tésztát és gazdag levest kombinál. A chilis változat egy izgalmas csavart ad az ételnek, amely friss tésztát tartalmaz, amit forró levesben főznek. Az étel ízét a fokhagyma, a chili és a pirospaprika gazdagítja, míg a szójaszósz hozzáadja a mélységet. A Sujebi nemcsak finom, hanem melegítő és tápláló is, így ideális választás hideg napokra vagy bármilyen étkezéshez. Friss zöldhagymával tálalva pedig igazán különlegessé válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
1 db Tojás
300 ml Sós víz
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Chili por
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Szójaszósz
800 ml Zöldségleves alaplé
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet egy tálban keverd össze egy csipet sóval, majd add hozzá a tojást és a sós vizet. Kézzel vagy egy fakanállal gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz.

    A tésztát ne hagyd túl sokáig pihenni, mert akkor nehezebben nyújtható. Ha túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet.

    2

    A kész tésztát oszd néhány darabra, majd nyújtsd ki vékonyra. A kinyújtott tésztát vágd kisebb darabokra, amik kb. 3-4 cm-esek.

    A tésztát finomra nyújtva lesz a sujebi igazán puha. Ne vágd túl nagyra a darabokat, hogy könnyen főzhetőek legyenek.

    3

    Egy nagy fazékban forralj fel zöldségleves alaplét. Amikor felforrt, óvatosan tedd bele a tésztadarabokat, és főzd őket 5-7 percig, amíg meg nem puhulnak.

    A tészta akkor kész, amikor a darabok szépen megemelkednek a levesben. Ne főzd túl, mert akkor túl puha lesz.

    4

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a chili port. Pirítsd egy-két percig, amíg az illatok felszabadulnak.

    A chili és fokhagyma illata hamar teret nyer, ezért figyelj, hogy ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a pirított fokhagymás-chilis keveréket a leveshez, és keverd jól össze. Adj hozzá szójaszószt, pirospaprikát, és ízesítsd sóval és borssal.

    A szójaszósz és pirospaprika jól kiegészítik a chili ízét, így biztosan gazdag és izgalmas lesz az étel.

    6

    Amikor a sujebi és a leves jól összeértek, tálald az ételt forrón. Díszítsd friss zöldhagymával, hogy még frissebb legyen.

    A friss zöldhagyma nemcsak ízben, hanem színben is feldobja az ételt.