A marhahúst hideg vízben tedd fel főni, majd forrás után szűrd le, öblítsd át, és öntsd fel a 1.5 liter friss vízzel. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a shiitake gombát és főzd fedő alatt 1 órán át.
A hús előfőzése eltávolítja a zavaros habot és tisztább alaplevet eredményez.
A fokhagymát aprítsd finomra, a póréhagymát vágd hosszanti csíkokra, a tofu kockákra, a babot vágd 4-5 cm-es darabokra.
A tofu szeletelésénél használj éles kést, és finoman nyomd, hogy ne törjön össze.
A megfőtt húst vedd ki, hűtsd le, majd tépkedd szálakra. A shiitake gombát szeleteld fel, majd a levest szűrd le, hogy sima alaplevet kapj.
A húst melegen, de nem forrón a legkönnyebb tépkedni – így lesz szálas, puha állagú.
Egy nagy fazékban forrósítsd fel a szezámolajat, add hozzá a csilipaprikát, fokhagymát, póréhagymát, pirítsd röviden, majd add hozzá a húst, gombát, tofut, babot és a leszűrt alaplevet.
A szezámolaj gyorsan ég, így közepes hőfokon dolgozz, hogy ne keseredjen meg!
Add hozzá a szójaszószt, sót és borsot. Forrald össze, majd főzd további 15-20 percig, míg az ízek összeérnek és a bab megpuhul.
Ha intenzívebb ízeket szeretnél, pihentesd a levest fedő alatt 10 percig tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.