A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a sós vízben az utasítások szerint.
A sushi rizs főzése előtt mindig öblítsd le jól, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, így nem lesz ragacsos.
A shiitake gombát szeleteld fel, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, amíg puha és illatos nem lesz.
A gombát ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljon.
A friss lazacot vékony szeletekre vágd, és tedd félre. Ha tojást is szeretnél hozzáadni, egy serpenyőben készíts rántottát, és vágd kis darabokra.
A friss lazacot a legjobb sashimi minőségben használni, hogy az íze tökéletes legyen.
Az avokádót és az uborkát vékony szeletekre vágd, és tálald a készen lévő sushi rizs tetején.
Az avokádó könnyen sötétedik, ezért tálalás előtt locsold meg egy kevés lime levével, hogy friss maradjon.
A rizs tetejére helyezd a sült shiitake gombát, a friss lazacot, avokádót, uborkát és a tojásdarabokat (ha használsz).
A rizs és a hozzávalók elrendezése szépen harmonizál a chirashi tál színes megjelenésével.
Öntsd rá a tosazu szószt és a tartármártást, majd szórd meg fekete szezámmaggal.
A tosazu szósz enyhe ecetessége tökéletesen kiemeli a friss hozzávalók ízét.
Díszítsd friss korianderlevelekkel, és tálald az ételt azonnal.
A koriander frissessége és zöld színe szép kontrasztot ad a tálhoz, emelve az étel ízét és megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.