Chirashi shiitake gombával, friss lazaccal, uborkával és avokádóval tálalva

Chirashi shiitake gombával

A chirashi sushi egy hagyományos japán étel, amelynek alapja a friss sushi rizs, és különféle feltétekkel tálalják, mint a friss halak, gombák és zöldségek. A shiitake gombás változat különleges ízt ad az ételnek, és egy ínycsiklandó kombinációval örvendezteti meg a vendégeket. Az étel szép és friss megjelenése tökéletes választás bármilyen különleges étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
150 g Shiitake gomba
1 db Avokádó
1 db Uborka
150 g Lazac (friss, sashimi minőség)
1 db Tojás (opcionális)
3 ek. Tartármártás
1 ek. Tosazu szósz
1 ek. Fekete szezámmag
1 csokor Friss koriander
1 l Sós víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a sós vízben az utasítások szerint.

    A sushi rizs főzése előtt mindig öblítsd le jól, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, így nem lesz ragacsos.

    2

    A shiitake gombát szeleteld fel, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, amíg puha és illatos nem lesz.

    A gombát ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljon.

    3

    A friss lazacot vékony szeletekre vágd, és tedd félre. Ha tojást is szeretnél hozzáadni, egy serpenyőben készíts rántottát, és vágd kis darabokra.

    A friss lazacot a legjobb sashimi minőségben használni, hogy az íze tökéletes legyen.

    4

    Az avokádót és az uborkát vékony szeletekre vágd, és tálald a készen lévő sushi rizs tetején.

    Az avokádó könnyen sötétedik, ezért tálalás előtt locsold meg egy kevés lime levével, hogy friss maradjon.

    5

    A rizs tetejére helyezd a sült shiitake gombát, a friss lazacot, avokádót, uborkát és a tojásdarabokat (ha használsz).

    A rizs és a hozzávalók elrendezése szépen harmonizál a chirashi tál színes megjelenésével.

    6

    Öntsd rá a tosazu szószt és a tartármártást, majd szórd meg fekete szezámmaggal.

    A tosazu szósz enyhe ecetessége tökéletesen kiemeli a friss hozzávalók ízét.

    7

    Díszítsd friss korianderlevelekkel, és tálald az ételt azonnal.

    A koriander frissessége és zöld színe szép kontrasztot ad a tálhoz, emelve az étel ízét és megjelenését.