Choripán csípős paprikával, frissen tálalva

Choripán csípős paprikával

A Choripán az egyik legismertebb argentín étel, amely a nyílt tűzön sült chorizo kolbászt és a friss, zöldfűszeres chimichurrit ötvözi. A tradíciók szerint ezt az ételt gyakran fogyasztják a hétvégi baráti összejöveteleken és a nyári grillezéseken. Az étel gyors, egyszerű és egy igazi ínycsiklandó élmény, amely az argentin konyha igazi különlegessége.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Chorizo kolbász
4 db Baguette vagy hosszú friss kenyér
2 ek. Friss petrezselyem
1 tk. Oregano
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Vörösbor ecet
3 ek. Olivolja
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Piros paprika
2 db Friss csípős paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsük el a chimichurrit. A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy tálban keverjük össze a vörösbor ecetet, olívaolajat, sót, borsot, oregano-t, piros paprikát, és a finomra vágott petrezselymet.

    A chimichurrit előre is elkészíthetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek. Legalább 30 percet pihentetni kell a keveréket.

    2

    A chorizo kolbászokat süssük meg a grillen vagy egy serpenyőben. Süssük mindkét oldalukat 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak és a belső hús átsül.

    Ha nincs grillünk, egy serpenyőben is megsüthetjük őket, de a grill aromája sokat dob rajta.

    3

    A kenyereket szeleteljük fel, majd vágjuk őket félbe. A kenyér belsejét kissé megpiríthatjuk, hogy ropogósabb legyen.

    A kenyér pirítása fokozza az ízélményt, de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.

    4

    Amikor a kolbászok megsültek, helyezzük őket a megpirított kenyérre, és öntsünk rá bőségesen chimichurrit. A friss csípős paprikát szeleteljük fel, és szórjuk a kolbászokra.

    A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk, ha kevésbé szeretnénk csípősre, kevesebb paprikát tegyünk rá.

    5

    Tálald a kész choripánt az asztalon. Kínáljuk mellé extra chimichurrit, hogy aki szeretné, még több ízt adjon hozzá.

    Ez az étel tökéletes választás kerti partikra vagy gyors vacsorára, és könnyen elkészíthető.