Készítsük el a chimichurrit. A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy tálban keverjük össze a vörösbor ecetet, olívaolajat, sót, borsot, oregano-t, piros paprikát, és a finomra vágott petrezselymet.
A chimichurrit előre is elkészíthetjük, hogy az ízek jobban összeérjenek. Legalább 30 percet pihentetni kell a keveréket.
A chorizo kolbászokat süssük meg a grillen vagy egy serpenyőben. Süssük mindkét oldalukat 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak és a belső hús átsül.
Ha nincs grillünk, egy serpenyőben is megsüthetjük őket, de a grill aromája sokat dob rajta.
A kenyereket szeleteljük fel, majd vágjuk őket félbe. A kenyér belsejét kissé megpiríthatjuk, hogy ropogósabb legyen.
A kenyér pirítása fokozza az ízélményt, de ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
Amikor a kolbászok megsültek, helyezzük őket a megpirított kenyérre, és öntsünk rá bőségesen chimichurrit. A friss csípős paprikát szeleteljük fel, és szórjuk a kolbászokra.
A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk, ha kevésbé szeretnénk csípősre, kevesebb paprikát tegyünk rá.
Tálald a kész choripánt az asztalon. Kínáljuk mellé extra chimichurrit, hogy aki szeretné, még több ízt adjon hozzá.
Ez az étel tökéletes választás kerti partikra vagy gyors vacsorára, és könnyen elkészíthető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.