Chow chow kootu, egy ínycsiklandó dél-indiai étel babbal és zöldségekkel

Chow chow kootu

A chow chow kootu egy tradicionális dél-indiai étel, amely a tamarind és a kókusz keverékét használja, hogy friss és fűszeres ízvilágot alkosson. Ez az étel gyakran kerül a családi étkezések középpontjába, és a legjobban friss rizs kíséretében fogyasztják. A zöldségek és babok kombinációja tápláló és gazdag, míg a tamarind és a kókusz édessége egyedi ízélményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Chow chow (zöldségek keveréke)
100 g Mung bab (vagy más fehérbab)
50 g Kókusz reszelék
1 tk. Kurkuma
1 tk. Mustármag
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Friss koriander
1 ek. Szezámolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Tamarind lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mung babot főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    Ha gyorsan szeretnéd, használj előre megfőzött babot.

    2

    A chow chow zöldséget (például zöldbab, sárgarépa és burgonya keveréke) aprítsd fel, és főzd meg, amíg félpuha lesz.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék színüket és tápanyagaikat.

    3

    Egy másik edényben melegítsd a szezámolajat, és pirítsd meg benne a mustármagot, fokhagymát, valamint a kurkumát.

    A fokhagyma pirítása az étel aromáját emeli, és segít abban, hogy a fűszerek jobban érvényesüljenek.

    4

    Add hozzá a főtt babot és a zöldségeket, és keverd össze a kókusz reszelékkel.

    A kókusz gazdag ízt ad a kootu-nak és egy krémes textúrát biztosít.

    5

    Öntsd hozzá a tamarind levét és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A tamarind adja az étel savanykás ízét, ami kiegyensúlyozza az édes és fűszeres ízeket.

    6

    Főzd össze még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha az étel túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod.

    7

    Tálald a chow chow kootu-t friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és színe még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.