A mung babot főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
Ha gyorsan szeretnéd, használj előre megfőzött babot.
A chow chow zöldséget (például zöldbab, sárgarépa és burgonya keveréke) aprítsd fel, és főzd meg, amíg félpuha lesz.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék színüket és tápanyagaikat.
Egy másik edényben melegítsd a szezámolajat, és pirítsd meg benne a mustármagot, fokhagymát, valamint a kurkumát.
A fokhagyma pirítása az étel aromáját emeli, és segít abban, hogy a fűszerek jobban érvényesüljenek.
Add hozzá a főtt babot és a zöldségeket, és keverd össze a kókusz reszelékkel.
A kókusz gazdag ízt ad a kootu-nak és egy krémes textúrát biztosít.
Öntsd hozzá a tamarind levét és sózd, borsozd ízlés szerint.
A tamarind adja az étel savanykás ízét, ami kiegyensúlyozza az édes és fűszeres ízeket.
Főzd össze még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha az étel túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod.
Tálald a chow chow kootu-t friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége és színe még ínycsiklandóbbá teszi az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.