Chowder olívaolajjal, gazdag tejszínes leves

Chowder olívaolajjal

A chowder egy klasszikus amerikai leves, amely gazdag és krémes textúrájáról ismert. Az olívaolajjal készült chowder könnyedebb és egészségesebb változatot kínál, miközben megtartja a leves gazdag és ínycsiklandó ízvilágát. Az olívaolaj természetes íze és jótékony hatása fokozza a chowder friss és tápláló jelleget.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
250 ml Tejszín
1 tk.
1 tk. Bors
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az olívaolajat egy nagy lábasban felhevítem, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    Az olívaolaj egészséges alternatíva, amely különleges ízt ad a chowdernek.

    2

    Hozzáadom a zöldbabokat, és alaposan elkeverem. Öntöm az alaplevet, és főzöm 15-20 percig.

    A zöldbabnak nem kell túl sokáig főnie, hogy megőrizze frissességét és roppanós állagát.

    3

    Hozzáadom a tejszínt, sót, borsot, cayenne borsot és pirospaprikát, majd hagyom, hogy a chowder még 5-7 percig főjön.

    A cayenne bors és pirospaprika fűszeres ízt ad, de elhagyhatod, ha nem szereted a csípős ízeket.

    4

    Miután a chowder elkészült, frissen petrezselyemmel díszítem.

    A petrezselyem frissességet és színt ad a chowderhez, így még vonzóbbá teszi.