A chuchvara tésztát forró sós vízben főzd meg, amíg a tészta megpuhul. Ez kb. 5-7 percig tart.
Ha nem házi készítésű tésztát használsz, ügyelj a csomagoláson lévő főzési időre, hogy ne főzd túl a tésztát.
A fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy serpenyőben egy kis olajon pirítsd meg.
Alacsony hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy ne égjen meg és ne keseredjen el.
Öntsd hozzá a húsos alaplevet, majd főzd egy-két percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha nincs húsos alaplé, készíthetsz zöldséges alaplevet is, de a húsos alaplé mélyebb ízt ad.
Add hozzá a megfőtt chuchvara tésztát, és keverd jól össze. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha a leves túl sűrűvé válik, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a kívánt állagot elérd.
Tálalás előtt kanalazz a levesbe egy-egy evőkanálnyi tejfölt, majd szórd meg friss kaporral.
A tejföl és a kapor együttesen frissességet ad az ételnek, és még gazdagabb ízélményt nyújt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.