Chuchvara tejföllel, kaporral díszítve

Chuchvara tejföllel

A chuchvara egy hagyományos étel a kaukázusi és közép-ázsiai konyhából, amely gazdag tésztaétel és ínycsiklandó húsos alaplében főzött leves. A tejföl hozzáadása krémessé és lágyabbá teszi a levest, miközben a friss kapor élénkíti az ízeket. Ez a fogás nemcsak tápláló, hanem különösen finom, különösen hideg téli estéken. A chuchvara tradicionálisan tésztával és húsos alaplével készül, és bár az eredeti változata eltérhet, a tejföl és kapor a modern változatokban népszerű kiegészítők.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chuchvara tészta
500 ml Húsos alaplé
3 ek. Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss kapor
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A chuchvara tésztát forró sós vízben főzd meg, amíg a tészta megpuhul. Ez kb. 5-7 percig tart.

    Ha nem házi készítésű tésztát használsz, ügyelj a csomagoláson lévő főzési időre, hogy ne főzd túl a tésztát.

    2

    A fokhagymát finomra vágd, majd egy nagy serpenyőben egy kis olajon pirítsd meg.

    Alacsony hőmérsékleten pirítsd a fokhagymát, hogy ne égjen meg és ne keseredjen el.

    3

    Öntsd hozzá a húsos alaplevet, majd főzd egy-két percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs húsos alaplé, készíthetsz zöldséges alaplevet is, de a húsos alaplé mélyebb ízt ad.

    4

    Add hozzá a megfőtt chuchvara tésztát, és keverd jól össze. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha a leves túl sűrűvé válik, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a kívánt állagot elérd.

    5

    Tálalás előtt kanalazz a levesbe egy-egy evőkanálnyi tejfölt, majd szórd meg friss kaporral.

    A tejföl és a kapor együttesen frissességet ad az ételnek, és még gazdagabb ízélményt nyújt.