Chupe andino, perui leves gazdag csirkehússal, burgonyával és sajttal

Chupe andino

A Chupe andino egy tradicionális perui étel, amely az andoki régióban elterjedt. Az étel alapja egy gazdag leves, amely csirkehússal, burgonyával, tojással és sajttal készül. A Chupe különlegessége a gazdag ízvilágában rejlik, amely egyszerre tápláló és frissítő. Az étel a perui konyha szerves része, és egy olyan étkezés, amely a családi összejöveteleken és ünnepeken is gyakran az asztalra kerül. A Chupe andino a legjobb, ha friss korianderrel tálalják, és egy szelet friss kenyérrel fogyasztják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Chupe alap (burgonya, kukorica, zöldségek)
2 db Tojás
300 g Csirkemell
200 ml Tej
100 g Sajt
2 ek. Friss koriander
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd fel apró kockákra, majd sózd meg, borsozd, és pirítsd meg olívaolajon egy serpenyőben, amíg aranybarna lesz.

    A csirkehúst előre ízesítheted köménnyel is, hogy intenzívebb ízt kapjon.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, majd a serpenyőben a csirkehús mellé tedd, és pirítsd meg rövid ideig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj rá, hogy csak rövid ideig pirítsd.

    3

    A chupe alapot egy lábasban kezd el főzni. Tedd bele a burgonyát, kukoricát és a többi zöldséget. Forrald fel, majd add hozzá a tej és a fűszerek (só, kömény, bors).

    A tej gazdagabbá teszi a levest, ha szeretnéd, egy kis tejszínnel is dúsíthatod.

    4

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a pirított csirkét, fokhagymát és jól keverd össze.

    A csirkehús hamar átveszi a leves ízét, így egy-két perc után jól összeérnek az ízek.

    5

    Verj fel két tojást, és öntsd bele a levesbe, majd keverd folyamatosan, hogy a tojás szép selymesen eloszoljon.

    A tojásnak szép selymes textúrát ad, és a leves gazdagabbá válik tőle.

    6

    A végén reszeld rá a sajtot, keverd jól el, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A sajt a legjobb, ha teljesen felolvad, így gazdag, krémes ízt ad a levesnek.