Chupe de gallina, gazdag csirkeleves kukoricával és burgonyával tálalva, parmezán sajttal

Chupe de gallina

A Chupe de gallina egy tradicionális perui étel, amely gazdag és ízletes csirkelevesként ismert. A leves alapját a csirke, a kukorica és a burgonya alkotja, amelyeket fűszeres és gazdag alaplében főznek. Ezt a levest általában ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken tálalják, mivel gazdag íze mindenkit elvarázsol. A parmezán és a friss koriander hozzáadásával igazán különleges ízvilágot kap.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
1 l Víz
1 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Kömény
200 ml Tej
50 g Sajt (parmezán)
200 g Kukorica
2 db Burgonya
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd őket egy nagy lábasba, öntsd fel egy liter vízzel, és forrald fel.

    A csirkecombokat először le is lehet pirítani egy kevés olajban, hogy még ízesebb legyen a leves alapja.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel kis kockákra. A vöröshagymát apróra vágd, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    Ha szereted a gazdagabb ízeket, a fokhagymát először megpiríthatod egy kis olajban.

    3

    Tedd a csirkecombokat a forrásban lévő vízbe, majd add hozzá a sárgarépát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Sózd és borsozd, majd ízesítsd köménnyel és fűszerpaprikával.

    A kömény és fűszerpaprika jól kiemeli a csirke ízét, és különleges aromát ad a levesnek.

    4

    Főzd a levest alacsony lángon körülbelül 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.

    Minél hosszabb ideig főzöd, annál gazdagabb lesz a leves íze. Ha a hús túlfő, az ízek is jobban átvándorolnak a lébe.

    5

    A burgonyákat hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd a levesbe, és főzd még 10-15 percig, amíg a burgonya is megpuhul.

    A burgonya a leves alapját adja, és sűrűsödik tőle a leves. Ha pürésíteni szeretnéd, egy részét simára törheted.

    6

    Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a kukoricát és a tejet. Főzd még pár percig, hogy az ízek összekeveredjenek.

    A tej krémessé teszi a levest, és kiegyensúlyozza a fűszeres ízeket.

    7

    A levest tálalás előtt szórd meg reszelt parmezán sajttal és friss korianderrel.

    A parmezán sajt gazdag, sós íze tökéletesen kiegészíti a levest, míg a koriander frissítő ízt ad.