Churro csokoládéval tálalva, ropogós és finom

Churro csokoládé

A churro egy hagyományos spanyol desszert, amely a spanyol konyhában rendkívül népszerű. A churrokat általában reggelire, kávéval vagy forró csokoládéval fogyasztják, de desszertként is tökéletesek. A csokoládéval töltött churro változata különleges ízélményt ad, amely a ropogós külsejét a gazdag csokoládéval párosítja. A churrokat egyszerű elkészíteni, mégis minden falatja egy igazi élvezet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Víz
2 ek. Olaj
50 g Cukor
200 g Liszt
2 db Tojás
1 csipet
1 tk. Fahéj
100 g Csokoládé (étkezési)
100 ml Tejszín
2 ek. Cukor (a csokoládéhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel az olajat, cukrot és a csipet sót, majd forrald fel. Miután felforrt, vedd le a tűzről, és add hozzá a lisztet. Keverd addig, amíg sima tésztát kapsz.

    A keveréknek sűrűnek kell lennie, de nem szabad túlságosan száraznak lennie. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.

    2

    Miután a tészta elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd add hozzá a tojásokat, egyesével, mindegyiket jól elkeverve, hogy a tészta sima legyen.

    A tojásokat ne add egyszerre a tésztához, mert az állaga túl folyóssá válhat.

    3

    A tésztát egy zacskóba tedd, és vágj le egy kis sarkot, így könnyen formázhatsz belőle churrokat.

    Ha nem akarod zacskóval, használhatsz egy churro nyomócsövet is, de a zacskó is remek alternatíva.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Amikor az olaj elég forró, kezd el nyomni a churro tésztát, formálj 5-7 cm hosszú churrokat és süsd őket aranybarnára, 3-4 percig.

    Az olaj hőmérséklete kulcsfontosságú: ha túl hideg, a churrok belseje nyers maradhat, ha túl forró, könnyen megéghetnek.

    5

    Miután megsültek, szedd ki a churrokat, és tedd őket egy papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A churrokat azonnal szórd meg fahéjjal és cukorral, így finom, édes bevonatot kapnak.

    6

    A csokoládé szószhoz törd a csokoládét kisebb darabokra, és olvaszd fel a tejszínnel alacsony lángon, amíg sima, krémes szószt kapsz.

    A csokoládé szósz nem lehet túl folyós, így ügyelj arra, hogy a tejszínt ne forrald fel, mert megváltozhat az állaga.

    7

    Tálald a churrokat a csokoládé szósszal, és élvezd ezt az ínycsiklandó desszertet.

    A churrokat forrón tálald, hogy megőrizzék a ropogós állagukat, miközben a csokoládé szósz finoman megolvad rajtuk.